Arădenii s-au descurcat bine la Sambo

Arădenii s-au descurcat bine la Sambo

 

Oraşul Sliven din Bulgaria a găzduit recent Campionatul Balcanic de sambo U15. În lotul reprezentativ al României s-au regăsit şapte sportivi din Arad, Nădlac şi Pecica, însoţiţi de antrenorii Adrian Rău şi Arpad Nagy.

în cadrul competiţiei s-au remarcat: Daniela Buboi – cat. 41 kg şi Maria Rusneac – cat. 45 kg au reuşit să devină vicecampioane balcanice, Daniel Bar – cat. 35 kg, Paul Ponta – cat. 38 kg, Dan Mraz – cat. 49 kg, Nagy Robert – cat. +67 kg au obţinut medaliile de bronz. Reprezentativa ţării noastre a ocupat locul trei pe echipe, din cele şapte ţări participante. Competiţia a avut un grad ridicat de dificultate, deoarece de la această ediţie au lipsit tragerile la sorţi, sportivii trebuind să lupte fiecare cu fiecare. Ceea ce a presupus câte şase, şapte sau chiar opt meciuri, un lucru dificil la această categorie de vârstă.

„Suntem foarte mulţumiţi de rezultatele obţinute, cu menţiunea că aceşti sportivi sunt în primul an la nivelul de vârstă U-15. De aceea ne dorim ca la anul să avem cât mai mulţi dintre ei pe cea mai înaltă treaptă a podiumului“ a declarat Arpad Nagy.

Sportul numit Sambo este o ramură derivată din judo, unde se aplică aceleaşi tehnici, dar spre deosebire de judo sunt permise diferite procedee de luxare a articulaţiilor.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *