Arad Open este piatra de hotar pentru Şah Club Vados (video)

Arad Open este piatra de hotar pentru Şah Club Vados (video)

Rep:Ce a însemnat anul 2013 pentru Şah Club Vados?

Alin Câmpeanu: În 2013 am făcut mulţi paşi înainte, însă a fost un an dificil mai ales din punct de vedere financiar, cel mai mare turneu organizat de noi, Arad Open, s-a desfăşurat cu mari dificultăţi, criza financiară şi-a pus amprenta. Totuşi am avut rezultate rezultate bune la fazele naţionale ale campionatelor de copii şi juniori, să nu uităm că am şi promovat cu echipa de seniori în divizia A, sperăm să nu ne facem de rîs. Încet-încet pregătim o grupă de copii care să ne aducă rezultate cât mai bune în competiţii, avem pe lângă Bogdan David, care de atâţia ani joaca la nivel superior chiar dacă are doar 11 ani, şi alţi copii cu şanse de reală perspectiva. La grupele mici de 8 ani avem pe Iulian Anghel, Balaban Alexandru, Moţiu Victor, sunt copii cu real talent pe care-l punem să şi-l valorifice, dealfel deja ei au rezultate, fiecare dintre ei au câştigat câteva concursuri prin ţară, acum rîmăne să vedem la fazele finale pentru copii unde şi presiunea este mai mare, sunt copii din toată ţara şi acolo sperăm să avem succes anul acesta.

Rep: Sunt interesaţi copii de azi de acest sport?

A.C: Clubul nostru are şi activitate de promovare a şahului prin şcoli şi grădiniţe, sunt în jur de 600 de copii care fac şah cu instructorii noştrii, avem şi la club în jur de 70 de copii care vin, încercăm să punem bazele unei familii şahiste.

Rep: Cum va fi în divizia A?

A.C: Pentru divizia A e clar că trebuie să ne pregătim, se joacă la 6 mese, cinci seniori şi un junior, să vedem în ce măsura vom avea fondurile necesare pentru a aduce câţiva jucători din afara clubului. Noi în general ne-am bazat pe jucătorii noştri, şi acum vom face la fel dar va trebui să aducem şi alte întăriri pentru că este o diferenţă enormă între divizia B şi divizia A.

Rep: Cum se vede anul 2014?

A.C: O să începem cu nişte competiţii regionale, la Timişoara chiar acum pe 18 ianuarie avem un concurs de şah rapid, pe 24-25 ianuarie tot la Timişoara avem un concurs pentru omologare FR Şah, după aceea ne mutăm la Arad pentru un concurs mai serios, urmînd ca să ne pregătim pentru finalele naţionale din aprilie. Sper să reuşim organizarea şi anul acesta a Arad Open, totul depinde şi de sprijinul autorităţilor locale, sper să găsim şi oameni de bine să ne ajute, am ajuns cu turneul la o cotă şi un prestigiu, ar fi păcat să dăm înapoi.

sportsinro on livestream.com. Broadcast Live Free

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *