Americanca Broomfield, prima noutate a campioanei

Americanca Broomfield, prima noutate a campioanei
0 comments, 20/08/2013, by , in Baschet, Ultimele stiri

Aşa cum era de aşteptat, campania de achiziţii a ICIM-ului este dirijată de noul antrenor, Jose Araujo, portughezul încercând să îşi aducă la Arad jucătoarele cu care a cunoscut succesul în campionatul lusitan. Iar prima dintre ele este Laura Broomfield, o americancă în vârstă de 23 de ani şi 1,87 înălţime, care joacă pe poziţia 4. Noua achiziţie a echipei arădene vine, la fel ca şi Araujo, de la campioana Portugaliei, Alges, unde a avut în sezonul trecut medii foarte bune, de 17,5 puncte, fiind principala marcatoare şi 13,7 recuperări, a treia la acest capitol, într-un clasament al ligii portugheze.

Broomfield a mai jucat în Spania, la UNB Obenasa şi în WNBA, pentru New York Liberty, iar în SUA a mai evoluat în NCAA, apărând culorile celor de la University of North Carolina. „Sper să fie noua piesă de rezistenţă a echipei noastre. Este o jucătoare de forţă, despre care avem referinţe foarte bune. A venit la Arad pe filiera noului antrenor, Jose Araujo, care a avut-o sub comandă în Portugalia”, ne-a declarat preşedintele Univ.Goldiş ICIM, Marcel Urban. Cel mai probabil, la Arad vor mai ajunge şi alte jucătoare cu care Araujo a luat contact, fie la echipele pe care le-a pregătit, fie pe care le cunoaşte din Portugalia. Broomfield este prima achiziţie făcută publică de conducerea campioanei „en-titre”, care anunţă că prezentarea oficială a lotului va avea loc pe 16 septembrie.

Alături de Broomfield, în „galben-albastru” o vom vedea aproape sigur, şi în sezonul viitor, pe Moni Brosovszky, care şi-a dat acordul verbal de a continua la Arad. În rest, se lucrează la definitivarea lotului, unul aproape complet schimbat faţă de sezonul trecut, dar care se anunţă la fel de interesant. În altă ordine de idei, oficialii arădeni nu sunt complet mulţumiţi de tragerea la sorţi din Liga Naţională: „Ne-am fi dorit să jucăm cu Alba Iulia mai spre sfârşitul turului, dar nu avem ce face. Antrenorul Jose Araujo va avea o lună la dispoziţie pentru a pregăti confruntarea din Cetatea Unirii”, spune Marcel Urban.

 

 

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *