Univ.Goldiş ICIM – CSU Alba Iulia, în finala Ligii Europei

Univ.Goldiş ICIM – CSU Alba Iulia, în finala Ligii Europei
0 comments, 07/03/2015, by , in Baschet, Ultimele stiri

Reprezentantele României au confirmat calculele hârtiei şi s-au impus în cele două semifinale disputate astăzi la Nymburk, în Cehia, în cadrul turneului final al Ligii Europei Centrale la baschet feminin. Mai întâi, CSU Alba Iulia a câştigat cu 56-52 în faţa slovacelor de la Piestanske Cajky, după care Univ.Goldiş ICIM a tranşat mult mai uşor disputa cu echipa gazdă, Basketball Nymburk.

Într-o sală modestă, de genul celor de liceu în România, dar şi într-o atmosferă dezolantă (ciudată decizia oficialilor acestei competiţii de a permite organizarea unui turneu final în condiţii atât de proaste), echipa pregătită de Jose Araujo s-a impus fără prea mari probleme în faţa celor de la Nymburk. Chiar dacă nu a excelat, vicecampioana României a profitat de replica modestă a adversarei, depăşită clar în ultimul sfert. Cu Simmons şi Plouffe în zi bună, „galben-albastrele” au gestionat bine avantajul luat la pauza mare, de şapte puncte, calificându-se fără emoţii în finala competiţiei. S-a terminat Nymburk – ICIM 63-77 (17-18, 12-18, 20-20, 14-21), pentru arădence evoluând: Plouffe 19, Simmons 18, Samburska 9, Engelman 9 (1×3), Milovanovic 6, Broomfield 6, Brosovszky 6 (2×3), Crăciun 2, Nagy 2 şi Mercea.

Un ultim act al Ligii Europei în care Aradul şi Alba Iulia reeditează meciul de acum o săptămână, din campionat, câştigat de ICIM cu 78-65. Totuşi, scorul general din acest sezon e 1-1, CSU impunându-se la limită în meciul tur, scor 71-68. Finala se va disputa mâine, ora 15 (ora României), fetele lui Araujo având ocazia de a-şi face un frumos cadou cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *