SCU: Se poate ajunge la fel ca şi în 2010

SCU: Se poate ajunge la fel ca şi în 2010
0 comments, 23/07/2012, by , in Fotbal, Liga2, Ultimele stiri

Printr-un  comunicat de presă, Suporter Club UTA atrage atenţia asupra situaţiei îngrijorătoare în care a ajuns clubul fanion al Aradului UTA.

„Suporter Club UTA constată cu îngrijorare că la doi ani de la schimbarea societăţii care administrează destinele Bătrânei Doamne, lucrurile se îndreaptă către aceeaşi situaţie fără ieşire în care ne-am aflat în perioada 2008 – 2010.
În acest moment, clubul nu are o strategie concretă pe termen mediu, fiindu-i asigurată supravieţuirea doar până în toamnă. Mai departe de luna octombrie, sursele de finanţare ale clubului sunt precedate de acelaşi cuvânt repetat de mai multe ori: «dacă». Deja clubul a început să acumuleze datorii şi chiar dacă suma nu este mare în acest moment, pe zi ce trece ea creşte. Astfel, pericolul de a ajunge în situaţia de acum doi ani este cvasi-iminent.
Până în acest moment nu am intervenit în politica managerială a clubului UTA, mai mult decît atât am susţinut eforturile actualei conduceri de a se îndrepta spre performanţă în condiţiile grele generate de criza financiară şi dezinteresul general vis-a-vis de fotbal în general şi UTA în special. Nu putem totuşi să nu constatăm că actuala conducere păşeşte, în opinia noastră, pe un drum nerealist şi periculos având în vedere perspectivele de finanţare a clubului pe termen scurt şi mediu. La fel ca toţi suporterii UTA-ei, ne dorim ca Bătrâna Doamnă să revină acolo unde îi este locul, în primul eşalon al fotbalului românesc. Nu putem uita însă că ultima experienţă de acest gen s-a încheiat cu un dezastru de proporţii care ne-a adus în prag de desfiinţare tocmai pentru că accederea în elită s-a realizat pe baze nerealiste. Solicităm conducerii clubului UTA să dea dovadă de realism şi înţelepciune şi să nu conducă clubul cu toate pânzele sus spre faliment, cheltuind mai mult decât îi permite bugetul. Adoptarea unei strategii bazate pe un obiectiv aflat mult peste posibilităţile reale ale clubului ne poate duce într-o situaţie din care ne va fi foarte greu să ieşim. Ne dorim o construcţie sănătoasă care să înceapă cu o stragie bazată pe posibilităţile financiare reale şi nu pe promisiuni sau speranţe fără acoperire.
De asemenea, facem încă o dată un apel tuturor arădenilor de a conştientiza importanţa acestei echipe pentru identitatea arădeană. Din păcate, din ceea cunoaştem noi, nu există la ora actuală vreun investitor care să îşi dorească preluarea UTA-ei sau asocierea cu actuala conducere. Cel puţin nu există un potenţial investitor care să se manifeste normal, transparent, deschis la dialog cu actuala conducere a clubului şi cu alţi factori, în privinţa unei eventuale investiţii la echipă. Aşa după cum stau lucrurile în acest moment, UTA se va afla şi în acest sezon la mâna unor sponsorizări care, dacă vor veni, ne vor facilita ducerea la bun sfârşit a competiţiei. Dacă nu se va reuşi atragerea unor fonduri până cel târziu în luna octombrie, situaţia va deveni, din nou, dramatică”
, se arată în comunicatul celor de la SCU.

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *