Rezultate de excepţie pentru sportivii de la CSM Arad

Rezultate de excepţie pentru sportivii de la CSM Arad

Aşa cum deja ne-am obişnuit,  sportivii de la CSM Arad au obţinut o serie de rezuultate  în această lună, toate fiind prezentate azi, într-o conferinţă de presă.

Au fost prezenţi în cadrul conferinţei Viorel Bitang, directorul clubului, Vasile Păltineanu, director adjunct, Bernadett Balint, Bianca Crişan, antrenorul Cristian Dodean (tenis de masă), antrenorul Adrian Jigău (haltere).

Conferinţa a debutat cu tenisul de masă, nimic surprinzătordacă ne luăm după rezultatele obţinute la Campionatele europene de cadeţi şi juniori, desfăşurate recent în Austria, unde Bernadett a cucerit titlul european cu echipa României, dar a fost aproape de medalii la simplu şi dublu, probe unde a cedat greu în sferturi. La primul său concurs de anvergură, Bianca a devenit vicecampioană europeană, tot în proba pe echipe.

Haltere: nouă medalii

Cel de-al doilea subiect a fost prezentat de antrenorul secţiei de haltere al clubului arădean, Adrian Jigău, a prezentat rezultatele de excepţie de la Campionatele Naţionale de juniori II, dsfăşurate la Botoşani, de unde sportivii pe care îi pregăteşte s-au întors cu nouă medalii, dintre care cinci de aur şi patru de argint.

Performerul delegaţiei a fost Sebastian Călugăreanu, triplu medaliat cu aur la categoria 69 de kilograme: smuls 108 kilograme, aruncat 128 de kilograme şi total 236 de kilograme. L-au secondat Florin Vizitiu la categoria 56 de kilograme, de două ori medaliat cu aur, la smuls, 95 de kilograme şi total, 209 kilograme şi o dată cu argint, la aruncat 114 kilograme şi Adrian Lingurar, triplu medaliat cu argint la plus 94 de kilograme: smuls 95 de kilograme, aruncat 124 de kilograme şi total 219 kilograme.

Prestaţii bune au avut şi ceilalţi sportivi pregătiţi de Adrian Jigău şi Pavel Sebeşan, majoritatea începători sau debutanţi: Adrian Antal a ocupat trei locuri patru la categoria 62 de kilograme, Florin Ianc s-a clasat pe cinci la smuls iar Alexandru Pap pe şase la aruncat, ambii la categoria 36 de kilograme, Ionuţ Dascălu a bifat două locuri cinci şi un loc şapte la 40 de kilograme, Alexandru Roşu a obţinut două locuri şase şi un loc cinci la 69 de kilograme iar Damian Iuga s-a ales cu trei locuri zece.

„Sunt rezultate foarte bune, care nu pot decât să mă bucure. Începătorii  şi debutanţii au avut evoluţii peste aşteptări, iar medaliaţii s-au autodepăşit, dovadă fiind cele cinci titluri şi patru locuri doi, plus că am mai trecut pe lângă alte cel puţin două medalii. Urmează pentru noi „europenele“ de cadeţi de la Izvorani, acolo unde vom fi reprezentaţi de Florin Vizitiu şi Sebastian Călugăreanu, obiectivul fiind cucerirea unei medalii“ a precizat Adrian Jigău.

Nici voleiul nu a fost uitat

Din terţe motive voleiul nu a avut reprezentant la conferinţa de presă, acest sport nu a fost uitat, datorită performanţei de excepţie obţinută la Campionatele Naţionale de volei pe plajă desfăşurate la Mamaia, acolo unde perechea Marius Maskovits – Moisă Abrudan a cucerit titlul naţional în competiţia seniorilor. Cu menţiunea că primul i-a pregătit şi pe campionii de juniori Victor Duma şi Bogdan Toma, care au reprezentat UVVG ProVolei Arad.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *