Prea mult ghinion: fetele CSM-ului vor lupta pentru bronz

Prea mult ghinion: fetele CSM-ului vor lupta pentru bronz

Complexul „Emil Prokopecz” a găzduit, astăzi, semifinala Superligii Naţionale pe echipe, feminin, la tenis de masă. CSM Arad şi Farul Constanţa, echipe care şi-au împărţit victoriile în sezonul regulat, şi-au dat întâlnire la Arad, într-un duel ce se anunţa atractiv şi echilibrat. Doar că antrenorul CSM-ului, Cristian Dodean, avea o mare incertitudine, Bianca Crişan luând decizia de a juca nerefăcută complet, după ruptura fibrilară de acum o lună. Jucătoarea noastră nu doar că a făcut act de prezenţă în sală, ci a încercat să îşi şi ajute colegele – Andreea Fistyulof, Aneta Maksuti şi Ivana Vejnovic – dovedind un mare spirit de sacrificiu. O adevărată camaradă iese în faţă în momentele grele, iar Bianca a făcut-o! Ea a şi deschis „balul” în faţa constănţencelor, conducând cu 2-0 la seturi în faţa Cameliei Mitrofan. Pe parcurs au apărut însă durerile la braţ şi în condiţiile unui meci greu şi foarte intens, ruptura de acum câteva săptămâni a recidivat exact în setul trei, iar de aici şi revenirea spectaculoasă a adversarei, care s-a impus cu 3-2 la seturi.

Bianca Crişan s-a reaccidentat la…2-0!

Cu lacrimi în ochi, arădeanca a primit îngrijiri medicale la faţa locului şi apoi, evident, nu a mai riscat, cedând fără joc partida cu Alina Zaharia, 0-3. În al doilea meci, Andreea Fistyulof nu a jucat deloc rău cu aceeaşi Zaharia, cedând însă în punctele cheie ale disputei, scor 1-3 la seturi. Cea mai tare confruntare a zilei a fost cea dintre sârboaica Aneta Maksuti şi marea speranţă a tenisului de masă românesc, cadeta Elena Zaharia, care la doar 14 ani face deja furori şi la nivel european. Constănţeanca a revenit de la 1-2 la seturi şi s-a impus la mare luptă, câştigând ultimele două acte la 7. Singura victorie arădeană a obţinut-o aceeaşi Maksuti, care s-a impus cu 3-1 la seturi în duelul cu Mitrofan. Punctul victoriei clare a celor de la Farul l-a adus tot mezina Elena Zaharia, care s-a impus cu 3-0 în faţa Andreei Fistyulof.
Dublă victorie pentru Farul
5-1 pentru Farul, scor care s-a repetat şi în returul semifinalei, cele două echipe căzând până la urmă de acord să nu mai dispute, sâmbătă, manşa a doua pe litoral, ceea ce ar fi însemnat un mare grad de oboseală pentru jucătoarele ambelor formaţii. Calificare meritată a fetelor de la Farul, dar cu siguranţă altfel stăteau lucrurile cu o Crişan aptă 100%, asta în condiţiile în care doar una din sârboaicele Aradului putea juca, conform regulamentului. Farul e prima finalistă a Superligii, acolo unde va înfrunta câştigătoarea celeilalte semifinale, dintre CS Dumbrăviţa şi Poli Iaşi, timişencele impunându-se în tur, cu 5-4, chiar în Moldova.
Le rămâne lupta pentru podium
Fetele CSM-ului vor lupta pentru bronzul naţional cu învinsa disputei menţionate mai sus, la o dată ce va stabilită ulterior. Până atunci, Cristi Dodean speră să o aibă aptă şi pe Bianca Crişan, altfel fiind nevoit să apeleze la una din jucătoarele tinere. Să mai menţionăm că înaintea manşei tur a semifinalei de la Arad, arbitrul timişorean Mircea Talpaş a făcut un gest frumos, oferind – cu ocazia Floriilor – garoafe jucătorelor celor două echipe, dar şi Luciei Mihalache, director al CSM Arad, care le-a încurajat de pe margine pe fete. Livia Căruceru şi Arpad Kakas, antrenori şi ei ai CSM-ului, au asigurat arbitrajele meciurilor.
Băieţii, învinşi în baraj de Steaua
Altfel, băieţii au pierdut şi ei barajul de promovare în Superligă, CSA Steaua impunându-se tot cu 5-1, la Arad, în faţa celor de la CS Municipal, echipă care a evoluat în formula Paul Mladin, Patriciu Muntean şi Bogdan Roman. Fetele mici, din Divizia B, au şi ele baraj de promovare în liga secundă, împotriva celor de la CSTA Bucureşti. Manşa tur e programată sâmbătă, ora 10, în acelaşi complex arădean „Emil Prokopecz” (str.Mihai Eminescu, nr.28). Adela Strună, Irina Rus, Mădălina Orban şi Andreea Neamţu vor evolua pentru CSM Arad.

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *