Marius Petruse, lăudat şi de preşedintele Universităţii Aurel Vlaicu: “O performanţă excepţională”

Marius Petruse, lăudat şi de preşedintele Universităţii Aurel Vlaicu: “O performanţă excepţională”

Marius Petruse, proaspăt campion mondial la gimnastică aerobică, a fost felicitat, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, de preşedintele Universităţii Aurel Vlaicu Arad, prof.univ.dr. Lizica Mihuţ. La întâlnirea cu presa au mai luat parte Ovidiu Şerban, preşedintele Clubului Sportiv Universitar Aurel Vlaicu Arad şi antrenoarea lui Marius Petruse şi a secţiei de aerobic, Ramona Haidu. Prima care a luat cuvântul a fost Lizica Mihuţ, susţinătoare constantă a fenomenului sportiv: “În primul rând vreau să îl felicit pe Ovidiu Şerban, care în calitate de preşedinte al Clubului Sportiv Universitar, se străduieşte enorm. Este un tip destul de incomod, dar extrem de talentat şi ambiţios, ceea ce este foarte bine şi rarisim. Îl apreciez foarte mult şi este prima dată când am prilejul să vă mărturisesc acest lucru. Practic el a gândit toată această treabă, de o aduce la club pe doamna antrenoare Ramona Haidu, care lucrează foarte bine, de la cei mici până la – iată – un campion mondial. Este o performanţă excepţională ceea ce a realizat Marius Petruse, atât pentru el cât şi pentru clubul sportiv universitar. Un mare merit este al antrenoarei, căreia i se cuvin aplauzele noastre, dar sigur că sportivul merită toată aprecierile, titlul mondial fiind un rezultat de excepţie”, a spus Lizica Mihuţ.

Marius Petruse: “Foarte multă muncă până să ajungem aici”

Revenit la Arad pentru o scurtă perioadă, Marius Petruse ne-a descris pe scurt povestea unui nou titlu mondial obţinut la Cancun, în Mexic, în proba de pereche mixtă, alături de Bianca Becze: „A fost foarte multă muncă până să ajungem aici şi pot spune că îi datorez totul antrenoarei mele, împart aceste performanţe cu ea. În Mexic a fost foarte cald, dar foarte frumos, frumuseţea a fost la tot pasul. Nu am apucat să ieşim prea mult, datorită competiţiei şi programului încărcat. Au fost sportivi din 42 de ţări, cu multe puteri ale gimnasticii aerobice, toate echipele au venit bine pregătite şi pot spune că s-a concurat la un nivel foarte ridicat. Am câştigat la jumătate de punct de a doua clasată, aproape detaşat. Secretul meu şi al Biancăi este că ne înţelegem bine, ne completăm unul pe celălalt şi ne simţim foarte bine împreună.”

Aerobicul speră să fie inclus în familia olimpică

Singurul regret al gimnastului arădean este că gimnastica aerobică nu este, încă, sport olimpic, dar speranţele de mărire rămân de actualitate: „Bineînţeles că regret că nu este sport olimpic, poate altele ar fi fost condiţiile, dar pe de altă parte ne face să fim mai încrezători şi ambiţioşi pentru următoarele competiţii. Poate cu timpul, odată cu rezultatele şi progresele din aerobic, vom fi primiţi şi noi în familia olimpică. Momentan nu am nici o propunere, particip pentru România şi sunt mândru de asta”, a mai spus Marius Petruse.

Ramona Haidu: „De la 8 ani este sub mâna mea”

Ramona Haidu, cunoscută în lumea gimnasticii aerobice mondiale nu doar ca o antrenoare foarte bună ci şi ca un arbitru internaţional de top, s-a declarat foarte mulţumită de performanţa elevului său: „În primul rând vreau să mulţumesc doamnei preşedinte pentru cuvintele frumoase şi pentru sprijinul din partea Universităţii. Numai Marius ştie prin ce greutăţi a trecut şi câte bariere a depăşit până să ajungă la aceste performanţe. Munca mea este mai mult tehnică şi morală, sigur că şi aceste aspecte sunt foarte importante. De la 8 ani este sub mâna mea, l-am crescut şi format, a fost o muncă foarte grea. În 2008 şi-a făcut deja un nume mondial, devenind campion mondial de juniori.

„Sportivii mei nu uită de unde au plecat”

La nivel de seniori este foarte greu, din toate punctele de vedere, să te menţii la acelaşi nivel, dar sportivi ca şi Marius continuă pentru că le place, sunt tineri şi entuziaşti. Satisfacţia mea este nu doar că rezultatele sportivilor vin, ci mai ales că aceştia nu uită de unde au plecat, mereu vin la mine cu o floare, o felicitare sau mă vizitează la antrenamente, asta înseamnă pentru mine mai mult decât un titlu mondial”, a spus Ramona Haidu, care este antrenoare şi la CS Urania, club pepinieră a CSU Arad.

Gabriel Bocşer – noua achiziţie a secţiei de aerobic

Secţia de aerobic a clubului universitar este din aceste zile mai numeroasă, odată cu transferul unui nou sportiv de valoare, care promite să îi calce pe urme lui Marius Petruse: „Este vorba despre un gimnast de la Centrul Naţional Cetate Deva, Gabriel Bocşer, care face anul acesta 19 ani. Se ştie că la Deva e şcoală sportivă şi sportivii nu îşi pot continua activitatea la nivel de seniorat. A terminat acum junioratul, am considerat că este valoros şi de perspectivă, iar săptămâna viitoare îl aşteptăm deja la Arad, pentru a se înscrie la universitatea noastră. Deja transferul este realizat, îl putem considera sportivul nostru. Va debuta pentru club în luna octombrie, la Campionatele Naţionale de la Constanţa”, a mai spus Ramona Haidu.

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *