Flavius Sabău: “Arătăm ca o echipă de Liga a III-a”

Flavius Sabău: “Arătăm ca o echipă de Liga a III-a”

Flavius Sabău, antrenorul în care îşi punea mari speranţe preşedintele Lipovei, Radu Pop, a fost de departe unul din principalii artizani ai promovării “şoimilor” în Liga a III-a. Filosofia de joc, plus profesionalismul au fost principalele atuuri ale unui tehnician tânăr şi foarte ambiţios, care a ştiut să se facă plăcut, datorită stilului său, de echipă şi conducere. Sabău, surprins la finalul returului de la Zăbrani şi luat pe sus de jucători, e cu siguranţă cel mai fericit antrenor arădean al momentului: „Despre meciul retur, prea multe nu am de spus. A fost foarte cald și ne-a fost destul de greu fizic, să construim, iar echipa care construiește trebuie să alerge mai mult. Iar din acest punct de vedere, ne-a fost ceva mai dificil. În tur, la Diosig, când au fost doar 20 de grade, ne-am descurcat mult mai bine, am reuşit să facem acel presing sus. Probabil că a fost şi chestie de motivaţie, pentru că scorul mare din tur ne-a făcut să fim mai relaxați, am încercat să nu greșim și să ne dozăm mai bine efortul. Cel mai important e că am încheiat cu victorie şi suntem neînvinși din toamnă”, a spus la finalul barajului de promovare antrenorul „șoimilor”, Flavius Sabău.
“Am muncit mult să ajungem aici”
“Am muncit mult pentru această promovare. Toți au spus că suntem peste Liga IV-a din toate punctele de vedere și pot să vă confirm faptul că așa este. Ca să promovezi în eşalonul superior trebuie să arăţi ca o echipă de acest nivel, iar eu asta am pregătit tot sezonul, să arătăm ca o echipă de Liga a III-a. E meritul băieţilor, al oamenilor din Lipova, care ne-au sprijinit şi care au pus suflet alături de noi, al celor care au alocat banii necesari ca noi să avem de toate și să putem munci bine”, a mai spus Sabău.
Start în “vânătoarea” juniorilor sub 19 ani
Toate gândurile duc acum spre Liga a III-a, iar principalele bătăi de cap sunt legate de jucătorii sub 19 ani, în jurul cărora trebuie regândită echipa: „Pentru Liga III-a mai avem nevoie de juniori sub 19 ani, în funcţie de ei vom facem echipa. Sigur că ne dorim şi 1-2 seniori, de certă valoare şi peste media echipei, care să ne ajute pentru îndeplinirea obiectivului. În tur vom juca la Pâncota, pe un teren pe care sper să ne obişnuim cât mai repede. Reluăm pregătirile pe 24 iulie, iar cu cei sub 19 ani vreau să încep o săptămână mai devreme”, a încheiat tânărul tehnician al Lipovei.

About sportivu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *