Daniela Dodean începe, vineri, concursul olimpic pe echipe

Daniela Dodean începe, vineri, concursul olimpic pe echipe

Odată încheiată proba de simplu a concursului olimpic, castigată scontat de chinezoaica Ding Ning, învingătoare în finală cu un spectaculos 4-3 la seturi în faţa conaţionalei Li Xiaoxia, tenisul de masă îşi consumă începând de vineri concursul pe echipe. La feminin, România e printre protagoniste, în componenţa Eliza Samara, campioană europeană en-titre şi locul 29 mondial, Daniela Dodean Monteiro (CSM Arad), locul 58 în lume şi Bernadette Szocs, poziţia a 78-a mondială. Tricolorele pregătite de Viorel Filimon vor avea viaţă grea încă din primul tur, optimi de finală, urmând să înfrunte mâine, ora 16, puternica reprezentativă a Coreei de Sud.
Duel tare, cu sud coreencele
Asiaticele au o distribuţie selectă, cu toate cele trei jucătoare din Top 30 mondial: vedeta echipei e Jeon Jihee, a 11-a jucătoare a lumii, secondată de Suh Hyowon, locul 18 mondial şi Yang Haeun, poziţia a 26-a în lume. Sud coreenele Jihee şi Hyowon au avansat la simplu până în optimi, în vreme ce Samara şi Dodean au părăsit concursul în turul trei, “16-mi” de finală, eliminate de campioana olimpică Ding Ning, respectiv japoneza Ai Fukuhara, locul patru la această ediţie a Jocurilor Olimpice. Cifrele sunt de partea clară a adversarelor, care pornesc din postură de favorite.
Visează la medalia olimpică
Româncele sunt pregătite însă să dea marea lovitură şi să avanseze în sferturi, acolo unde le-ar aştepta o naţională şi mai puternică, Singapore. Se anunţă, aşadar, o bătălie pasionantă şi plină de dramatism, în care arădeanca Dodean şi colegele sale vor să răstoarne calculele hârtiei, pentru a spera în continuare la mult visata medalie olimpică sau măcar la o prezenţă în primele cinci echipe. În celelalte dueluri din optimi se înfruntă China cu Brazilia, Australia cu Coreea de Nord, Singapore cu Egipt, Germania cu SUA, Taipei cu Hong Kong, Olanda cu Austria şi Japonia cu Polonia.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *