Balonul de Aur – aceeași Mărie cu altă pălărie?

Balonul de Aur – aceeași Mărie cu altă pălărie?
0 comments, 28/10/2016, by , in De-ale fotbalului, Fotbal

Prestigioasa revistă France Football a anunțat luni cei 30 de nominalizați la Balonul de Aur, cel mai prestigios premiu individual din lumea fotbalului. După un mariaj de șase ani cu FIFA, hebdomadarul francez va acorda singur acest trofeu, așa cum a făcut-o din 1956 până în 2009, întrucât cele două entități nu s-au mai pus de acord asupra termenilor contractuali.

Evident, întrebarea cea mai arzătoare după anunțarea listei este: cine va câștiga Balonul de Aur în acest an? Din 2008 și până anul trecut, doar doi fotbaliști au avut privilegiul să ridice acest trofeu: Lionel Messi și Cristiano Ronaldo. Primul a făcut-o de cinci ori, în vreme ce marele său rival s-a impus în trei rânduri. Dominația exercitată de cei doi i-a făcut pe unii să declare că Balonul de Aur și-a pierdut din farmec, întrucât a devenit o afacere între Ronaldo și Messi. Unul dintre cei mai dezamăgiți a fost mijlocașul lui Bayern, Franck Ribery, cel care nu și-a ascuns nemulțumirea după ce a ieșit pe locul 3 în 2013, în condițiile în care strălucise în echipa bavarezilor, câștigătorea unei triple istorice în acel an.

Specialiștii îl văd pe Ronaldo favorit să obțină Balonul de Aur în acest an, iar bookmakerii lucrează deja la cotele pentru câștigarea trofeului, astfel că amatorii de ponturi la pariuri pot studia de acum și până la decernarea premiilor care sunt șansele candidaților. Ronaldo are două mari atuuri în dreptul său: a câștigat Liga Campionilor cu Real Madrid și Campionatul European cu Portugalia. Este adevărat că n-a strălucit la Euro 2016 și că a ratat majoritatea finalei contra Franței din cauza unei accidentări, însă titlul este cel care contează în cele din urmă, deși la Ribery nu a fost așa.

griezman

 

 

 

 

 

Se pare că rivalul lui Ronaldo nu va mai fi Messi, de această dată, ci atacantul lui Atletico Madrid. Antoine Griezmann, cel care a avut evoluții foarte apreciate în 2016, dar care a pierdut două finale, Liga Campionilor și Campionatul European. Asta nu l-a împiedicat pe francez să fie declarat, luni, cel mai bun fotbalist din La Liga. Griezmann a reușit să spargă astfel hegemonia lui Messi și Ronaldo, cei care câștigaseră acest premiu din sezonul 2008/2009 și până în prezent. Va avea oare golgheterul Europeanului câștig de cauză în fața lui Ronaldo? Răspunsul stă în voturile jurnaliștilor de la France Football și ale partenerilor lor din întreaga lume. Așadar, ies din ecuație selecționerii naționalelor afiliate la FIFA și căpitanii respectivelor reprezentative, odată ce revista franceză și-a luat trofeul înapoi. Este posibil să existe mai puțin subiectivism, având în vedere că nu mai sunt implicați oamenii de fotbal, care au uneori interesul să voteze un anumit jucător, însă chiar și așa este greu de oferit un răspuns cu privire la învingător. Desigur, sunt mulți care își doresc un alt nume, iar Griezmann ar putea fi acela. Antrenorul său de la club, Diego Simeone, spune cu mâna pe inimă că francezul este în momentul de față „cel mai bun jucător din lume”. El nu votează, însă.

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *