Visul unui Copil continuă: arădeanul joacă finala!

Visul unui Copil continuă: arădeanul joacă finala!

BRD Arad Challenger, turneu dotat cu premii în valoare de 30.000. de euro plus ospitalitate, va avea parte cel mai frumos final posibil: o finală românească! Visul organizatorilor şi al arădenilor a prins contur astăzi, când pe terenul central al bazei Activ, Marius Copil şi Adrian Ungur s-au impus în semifinale. Primul care a făcut pasul spre finală a fost marele favorit al publicului arădean, Marius Copil (favorit 4, locul 134 ATP), care a avut în francezul Jonathan Eysseric (locul 236 ATP) un adversar redutabil. Tenismanul din Hexagon a început mai bine meciul, desprinzându-se la 3-1. Cu un break în faţă, Eysseric şi-a conservat avantajul şi a câştigat primul set cu 6-4.

 Thriller cu happy-end!

Încurajat de spectatori, Copil şi-a intrat încet dar sigur în mână iar serviciul avea să fie tot mai precis. La 6-5, arădeanul a reuşit breakul, fructificând a cincea minge de set, 7-5! În decisiv s-a mers cap la cap până la 2-2, scor la care francezul a câştigat pe serviciul adversarului şi finala era din nou departe de Copil. Tenismanul arădean nu a cedat însă lupta şi a reuşit breakul la 4-3, pentru ca pe un final dramatic, să se impună cu 7-5. Victorie mare, obţinută în trei seturi, 4-6, 7-5, 7-5, care îi aduce lui Marius Copil mult dorita calificare în finală:

Copil: “O finală pe zgură îmi dă multă încredere”

Mi-am dorit foarte mult să câştig şi să joc finala, mai ales că vine atâta lume să mă vadă şi să mă susţină. Mă bucur pentru calificare şi sper ca mâine să fac un meci bun. Nu ar fi cea mai bună performanţă, pentru că am mai câştigat un challenger, dar o finală pe zgură îmi dă multă încredere. Asta pentru că nu e suprafaţa mea preferată. Şi astăzi am avut multe probleme în joc, dar am încercat să atac mai mult, să risc. Am luptat până la capăt şi jocul m-a răsplătit”, a spus Copil.

 Ibericul Riba, răpus cu greu

A doua semifinală de astăzi a fost la fel de spectaculoasă şi disputată, surprinzătorul Pere Riba, locul 479 ATP, venit din calificări, punându-i mari probleme favoritului trei, Adrian Ungur, locul 106 mondial. Fost jucător de TOP 100, ibericul a început excelent partida şi s-a impus în primul set cu 6-1. Puţin dezavantajat din cauza faptului că a fost nevoit să joace ieri două meciuri, Ungur a revenit spectaculos în meci, câştigând următoarele două seturi cu 6-3 şi 7-5.

 Ungur: “Mulţumesc publicului, m-a ajutat mult”

A fost un meci foarte greu, mă aşteptam să fie aşa. În primul set m-am încălzit mai greu, dar şi el a jucat perfect, fără greşeală. Mă bucur că am reuşit apoi să întorc rezultatul. Recunosc că am avut şi ceva şansă şi vreau să mulţumesc publicului. M-a ajutat mult, mai ales după primul set, când eram cu moralul la pâmânt. Sunt conştient că mâine toată lumea o să îl susţină pe Marius, e şi normal”, a spus Ungur.

Croaţii Skugor şi Veic au câştigat proba de dublu

Componenţi ai echipei de Cupa Davis, Adrian Ungur şi Marius Copil, favoriţii trei şi patru ai turneului, se vor înfrunta mâine cu începere de la ora 13 (intrare liberă), în finala challengerului arădean. Proba de dublu a fost câştigată de favoriţii trei, croaţii Franco Skugor şi Antonio Veic, care s-au impus în finala de dimineaţă, scor 7-6 (5), 4-6, 11-9, în faţa tandemului Facundo Bagnis (Argentina) – Julio Cesar Campozano (Ecuador).

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *