Vicecampioana FCC Baschet UAV s-a înscris în FIBA EuroCup şi a bătut palma cu o americancă!

Vicecampioana FCC Baschet UAV s-a înscris în FIBA EuroCup şi a bătut palma cu o americancă!

Apar primele veşti estivale şi dinspre vicecampioana României la baschet feminin, FCC UAV Arad, care a trimis la Federaţie solicitarea de înscriere în FIBA EuroCup Women, competiţie organizată sub egida FIBA: “Semifinalistelor din sezonul trecut din Liga Naţională li s-a remis o informare din partea conducerii FR Baschet, prin care eram înştiinţaţi că trebuie să trimitem până în 21 iunie solicitarea de înscriere în una din cupele europene, un refuz însemând penalizarea cu şase puncte la finalul ediţiei viitoare de campionat. Conducerea baschetului românesc îşi doreşte promovarea celor mai bune echipe din acest sport şi la nivel european, dar şi promovarea comunităţilor din care facem parte la cel mai înalt nivel”, ne-a declarat preşedintele clubului arădean, Marcel Urban, aflat în paralel implicat şi în campania de formare a lotului pentru sezonul viitor. Aşadar, echipa “galben-albastră” va fi angrenată de la mijlocul lunii septembrie în a doua cea mai valoroasă competiţie europeană inter-cluburi, singura necunoscută fiind deocamdată formatul întrecerii.

Derogare pentru a putea găzdui meciuri europene în Polivalentă?!

Sunt şanse ca Aradul să intre în tur preliminar, dar şi să facă parte dintr-o grupă de patru echipe, urmând să joace trei meciuri acasă şi trei în deplasare. O mare problemă este legată însă de condiţiile pe care le oferă Polivalenta arădeană la acest moment, departe de ceea ce se cere la nivel european. Conducerea DJST Arad a solicitat clubului arădean o listă cu cerinţele minime pentru a putea găzdui meciuri conform regulamentelor într-o astfel de competiţie, informarea a fost trimisă mai departe spre Minister, de unde se aşteaptă semnale pozitive. Chiar dacă eventualele lucrări de modernizare nu vor fi finalizate la timp sau poate că nici nu vor începe, există şanse pentru o derogare, astfel ca echipa arădeană să poată juca acasă meciurile europene, în faţa propriilor suporteri. Campioana Sepsi Sfântu Gheorghe s-a înscris în Euroligă, iar medaliata cu bronz CSM Satu Mare va juca la fel ca Aradul, în EuroCup.

Sârbul Bulj va rămâne pe banca “galben-albastrelor”

În ceea ce priveşte situaţia la nivel de echipă, antrenorul sârb Bogdan Bulj a acceptat oferta de a continua la Arad şi în proporţie de 99% va fi pe banca echipei şi în sezonul viitor, iar liderul şi căpitanul Brankica Hadzovic a confirmat şi ea continuitatea în maieul “galben-albastru”. Din informaţiile noastre, s-a bătut palma şi cu o baschetbalistă americancă ce va fi prezentată oficial în curând, în vreme ce sub contract mai sunt alte câteva jucătoare, în frunte cu cipriota Veatriki Akathiotou, ce are şi cetăţenie română. Jucătoarele românce se pregătesc pe plan local sub comanda profesorului Dan Moraru, urmând ca în luna august să aibă loc şi reunirea echipei, atunci când se doreşte ca tot lotul să fie finalizat. La nivel de straniere, mai e nevoie de o americancă şi alte trei europence, astfel încât FCC UAV să poată face faţă cu brio pe mai multe fronturi.

 

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.