Vados Arad s-a clasat pe locul cinci în Superliga de şah

Vados Arad s-a clasat pe locul cinci în Superliga de şah

Superliga masculină de șah s-a incheiat la Călimănesti cu victoria echipei AEM Timișoara. Pe podium s-au mai clasat CSM Baia Mare și Medicina Timișoara. Au retrogradat in divizia A CS Otopeni și Victoria Techirghiol. Echipa clubului de șah Vados Arad (participantă în această competiție sub denumirea Vados – Magazinul de Șah, fiind susținută de site-ul de profil magazinuldesah.ro) a obținut un excelent loc 5 la chiar prima ei participare în această prestigioasă competiție. Vados a obținut 4 victorii (la Poli Iași, Victoria Techirghiol, Oltenia Craiova și CS Otopeni), 2 egaluri (cu Medicina Timișoara și Sah Club Galați) și trei înfrângeri (la AEM Timișoara, CSM Baia Mare și CSU Ploiești), totalizând 10 puncte.

Formația arădeană era cotată la inceputul competiției ca fiind angrenată în lupta pentru evitarea retrogradării intr-o ediție a Superligii ce se anunța drept cea mai echilibrată în ultimii 10 ani. În cele din urmă, Vados a reușit să surprindă pe toată lumea și după un start de turneu fulminant cu câteva victorii care i-au asigurat menținerea în Superligă încă după runda a 4-a, a terminat luptându-se in ultimele runde pentru un loc pe podium. Echipa a fost chiar foarte aproape de o mare surpriză in penultima rundă când s-a batut de la egal la egal cu campioana AEM Timișoara.

Iată și jucătorii ce au evoluat si rezultatele lor individuale (in ordinea meselor): GM Sergei Zhigalko (Belarus, elo 2669 – 5,5 puncte din 9 partide), GM Andrey Zhigalko (Belarus, 2584 – 5,5/9), IM Daniel Baratosi (2356 – 3/6), IM Teodor Anton (2421 – 2/6), IM Dan Bogdan (căpitanul echipei, 2383 – 3/8), IM Tams Balla (2361, 4/7), FM Pătrașcu Cătălin (2239 – 2,5/5) și Victor Vășieșiu (2275 – 1,5/4).

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *