UTA vrea să bată o campioană la Arad după 27 de ani, în duelul celor mai titrate echipe din provincie!

UTA vrea să bată o campioană la Arad după 27 de ani, în duelul celor mai titrate echipe din provincie!
0 comments, 05/03/2021, by , in Uncategorized

Una din revelaţiile campionatului, nou promovata UTA se gândeşte la play-off şi chiar la cupele europene, dar până acolo mai e drum lung. Iar seria infernală de cinci meciuri, din acest final de sezon regulat al Ligii 1, nu o avantajează deloc, ţinând cont că va înfrunta primele patru clasate! Proximul meci e chiar cel cu campioana “en-titre” şi a doua clasată, CFR Cluj, aflată la egalitate de puncte după 25 de runde cu FCSB, cele două fiind şi principalele favorite la titlu. Ajunsă pe locul 7, la doar trei puncte de zona de play-off, “Bătrâna Doamnă” visează frumos, iar o bornă istorică ar putea fi atinsă de “roş-albi” în duelul cu campioana CFR. Au trecut 27 de ani de când „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc – ce împarte titulatura de „Campioană a Provinciei” chiar cu adversara din weekend, ambele trecându-şi în cont şase titluri – a bătut la Arad o campioană “en-titre” a României. Se întâmpla pe 10 noiembrie 1993, atunci când UTA trecea cu 1-0 de Steaua lui Ilie Dumitrescu, Prodan, Adrian Ilie, Lăcătuș sau Gâlcă. Adi Ungur, acum antrenor al Academiei clubului, marca după o centrare perfectă a lui Nicolae Mitu şi făcea fericit un Arad întreg! UTA a învins din nou o campioană “en-titre” în acest sezon, chiar pe CFR Cluj, dar în deplasarea din Gruia, cu golul marcat de Ioan Hora, 1-0! Arădenii vor să reediteze acum bucuria şi să dea şi restartul de acasă din 2021, chiar în faţa campioanei. „Eu am mai spus-o, pe mine nu mă interesează neapărat să bifăm recorduri. Scopul meu, meseria mea este să muncesc în fiecare minut, în fiecare zi, în fiecare săptămână pentru a dezvolta această echipă din punct de vedere sportiv, în ciuda tuturor problemelor și provocărilor cu care ne-am confruntat în ultima perioadă. E adevărat că ne bucurăm atunci când bifăm niște borne importante pentru istoria acestui club. Acest lucru ne stimulează și mai mult și încercăm să ridicăm și noi ștacheta în ceea ce privește exprimarea echipei în acest sezon atipic. Structura competiției este aparte, probabil unică în istoria Ligii 1 și tocmai de aceea noi încercăm din postura de nou promovată să onorăm cât se poate de bine prezența în primul eșalon. Bineînțeles, rămânând foarte concentrați la tot ce înseamnă obiectivul clubului în acest sezon”, a transmis Laszlo Balint la conferinţa de presă de dinaintea meciului cu CFR. Mai mult, UTA are o motivație suplimentară pentru atacarea locurilor 7-8, dacă prezența în play-off nu va fi posibilă.

Balint, motivat la maxim cu CFR Cluj! Ce spune despre mirajul cupelor europene

„Obiectivul clubului în acest sezon este foarte clar, menținerea în prima ligă. Obiectivul meu personal nu îl spun, pentru că este unul destul de ambițios. În schimb, obiectivul din vestiar este să încercăm să scoatem maximum posibil. Raportat, bineînțeles, la obiectivul clubului, în așa fel încât la sfârșit să fim mulțumiți cu poziția pe care o ocupăm în clasament și de rezultatele muncii noastre. E adevărat că structura competiției din acest an aduce un surplus de motivație. Și mă refer la ocuparea locurilor 7-8, care, pe lângă menținerea în prima ligă, duce la un alt baraj împotriva echipei de pe locul 4 ca un ultim tren spre competițiile europene. Este stimulativ, dar până acolo este drum lung. Important este să rămânem ancorați în realitatea momentului, să încercăm să scoatem absolut tot ce se poate scoate din orice joc. Așadar, ne bucurăm că există această structură a competiției care să ne permită să sperăm inclusiv din calitatea de participantă la turneul play-out la intrarea în cupele europene, dar, repet, mai este foarte mult până acolo”,  a punctat antrenorul UTA-ei. Balint spune că nu va conta pe Iacob și Benga, abia reveniţi din izolarea cauzată de infectarea cu COVID-19, dar lasă totuşi o “portiţă” deschisă pentru goalkeeperul său, în mod normal titular de drept. La UTA a fost, într-adevăr o regulă ca jucătorii reveniţi în circuitul echipei după 14 zile de carantină să reintre abia treptat în primul  “11”, chiar dacă ei sunt piese de bază în angrenajul arădean. Vrem să contrazicem evidența și statistica, care spun că vom juca împotriva echipei campioane, cu cel mai bun parcurs în partidele din deplasare. În ultime două partide, CFR Cluj a arătat o forță ofensivă impresionantă, însă cred că și noi avem argumentele necesare să le blocăm, în primul rând, acest joc ofensiv, care arată foarte bine. Adversara noastră cred că e cea mai în formă echipă din ultima perioadă. Sper ca toată lumea să conștientizeze că avem nevoie de un nivel de joc foarte bun. Clujenii sunt într-un moment bun, dar și noi trebuie să fim la fel. Nu ne sperie forma lor, ne motivează și mai mult, suntem și noi pe un trend bun din toate punctele de vedere, iar asta ne de încredere”, mai spune Balint. 

UTA a scăpat de problemele de lot, dar Iacob şi Benga nu intră în calcule

Antrenorul UTA-ei este fericit să-i vadă pe toți 26 de jucători din lot la muncă, după mult timp tot lotul fiind apt!: „Din fericire, în acest moment absolut toată lumea este în regulă din punct de vedere medical. E adevărat că avem jucători care au ieșit de puțin timp din izolare și cel puțin la Benga lucrurile sunt un pic mai complicate. E un fotbalist de câmp care nu s-a antrenat deloc în ultimele două săptămâni și revenirea sa după infectarea cu COVID trebuie să se facă în etape. Vom vedea exact și situația lui Iacob, dacă va fi sau nu pe bancă. Ar mai fi un mic dubiu și la Albu, care în ultimele două zile s-a antrenat cu echipa, dar care a și lipsit o bună perioadă de timp de la antrenamente, având un program separat. Și la el există cumva aceeași discuție în ceea ce privește capacitatea fizică, nu neapărat cea medicală. Una peste alta, mă bucură faptul că voi avea bătăi de cap în ceea ce privește convocarea lotului pentru meciul împotriva celor de la CFR. Bineînțeles că și alcătuirea primului “11” îmi dă de gândit, pentru că am ajuns în momentul în care trebuie să mă gândesc foarte bine pe cine aleg. Sunt mulți jucători în formă, care arată poftă de fotbal, este o problemă plăcută pentru mine atunci când sunt pus în dificultate de a alege și jucătorii de pe bancă”, a adăugat antrenorul „roș-albilor”.

Iordănescu, despre deplasarea de la Arad: „Presiunea e pe noi, avem un meci complicat”

De cealaltă parte, CFR Cluj arată bine cu Edward Iordănescu la cârmă, antrenor care are o cu totul altă filosofie de joc decât cea a lui Dan Petrescu, bazându-se mai mult pe posesie şi construcţie. „Feroviarii” joacă la Arad după cea mai clară victorie stagională, 5-0 cu FC Argeș, întrerupând astfel seria de 11 meciuri fără eşec a piteştenilor. Iordănescu are însă toate motivele să se teamă de UTA, o echipă incomodă, ce a reuşit să o bată pe CFR chiar la ea acasă, ce-i drept fără el pe bancă. „Mai mare presiune este pe noi, pentru că avem obiectiv campionatul. UTA nu a pornit cu acest obiectiv, și-au completat lotul pe parcurs și au făcut-o bine. Au adus jucători valoroși, cu experiență și rezultatele i-au adus la trei puncte de play-off și speră. Sunt o echipă cu tradiție a fotbalului românesc, ne aşteaptă o deplasare complicată, va trebui să ne luptăm și să arătăm spirit. Venim pe un fond bun de joc, după o victorie categorică, dar trebuie să ne scuturăm de rezultatul de acum câteva zile și să coborâm cu picioarele pe pământ, acolo unde  trebuie să fim și să aducem cele trei puncte. UTA este o echipă cu calitate individuală și cu un antrenor pe care îl cunosc foarte bine. E extrem de implicat, priceput și deja experimentat la nivelul fotbalului românesc”, a precizat Iordănescu la conferința de presă dinaintea disputei de la Arad.

Burcă şi Omrani, absenţele certe ale CFR-ului. Arbitrează gălăţeanul Cojocaru!

Omrani și Burcă s-au ales cu cel de-al patrulea cartonaş galben cu Argeşul şi sunt suspendaţi cu UTA, dar antrenorul CFR-ului are de unde alege:  „În afară de cei doi jucători suspendați mai avem două-trei probleme medicale, nu sunt foarte grave. Încercăm să îi recuperăm și mai avem câțiva jucători care nu s-au antrenat 100% după ultimul meci. I-am protejat în primele două zile ale acestei săptămâni și sperăm până ca până la ora jocului să avem în linii mari tot lotul la dispoziție , în așa fel încât să putem alege din nou inspirat pentru eficiență și pentru cele trei puncte”, a mai afirmat tehnicianul campioanei. UTA – CFR Cluj se joacă pe stadionul “Francisc Neuman” sâmbătă seară, în prime-time, ora 21:30, iar meciul contează pentru etapa a 26-a din Liga 1. La acest meci a fost delegat să arbitreze la centru gălăţeanul Adrian Cojocaru, ajutat la cele două margini de George Neacşu, din Câmpulung şi Ferencz Tunyogi, din Zalău. Observator este bucureşteanul Nicolae Marodin. Vă reamintim că accesul spectatorilor este interzis ca urmare a măsurilor de protecţie anti-Covid, iar partida va putea fi urmărită la TV, pe canalele Digisport, Telekom şi Look.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *