UTA visează în continuare, Poli se menţine în Liga 1

UTA visează în continuare, Poli se menţine în Liga 1
0 comments, 15/06/2017, by , in Fotbal, Liga2, Ultimele stiri

UTA a fost în “cărţi” la promovare doar în primul sfert de oră al returului barajului pentru Liga 1, desfăşurat astăzi la Şiria. Cei 2.000 de suporteri arădeni au visat frumos pe arena “Otto Greffner”, dar au trecut rapid de la extaz la agonie, într-un meci în care hulitului Ionuţ Popa i-a ieşit pronosticul: a zis că ne dă trei, trei ne-a dat! UTA a ratat fără drept de apel accederea în Liga 1, la capătul unui baraj în care a dezamăgit, pentru că doar cu declaraţii nu se poate câştiga un baraj, fie el şi cu o echipă din Timişoara. ACS Poli s-a impus şi în manşa a doua a barajului, scor 3-1, respectându-şi astfel statutul de favorită şi menţinându-se şi cu şansă în Liga 1, datorită moldovenilor de la FC Botoşani. Meciul din cetatea Şiriei a început cum nu se poate mai bine pentru UTA, care la prima acţiune periculoasă a reuşit să marcheze. Era minutul 5, atunci când Burlă a executat o lovitură liberă de la 18 metri, mingea a ajuns la Gligor, care a recentrat pentru Petre, atacantul UTA-ei a trimis mingea cu capul la colţul lung, iar Curtuiuş a împins mingea în plasă din nici un metru. Era 1-0 şi UTA promova la acest scor în Liga 1, spre bucuria unui stadion arhiplin! Bucurie care avea însă să dureze puţin.
Liga 1, pe Bega: lui Popa i-a ieşit pronosticul!
Curtuiuş a ratat desprinderea în minutul 13, Straton salvând în faţa sa, pentru ca peste patru minute Poli să înscrie şi ea la prima ocazie: Bărbuţ a şutat imparabil din careu, la colţul lung, după o deviere a lui Drăghici şi timişorenii egalau la 1. UTA a căzut inexplicabil după ce a fost egalată, cedând foarte uşor, iar oaspeţii au închis total conturile în minutul 21: Gligor, prins pe picior greşit la o minge aruncată în adâncime, îl scapă de sub marcaj pe Drăghici, care scăpat singur, l-a driblat elegant pe Miron – ieşit indecis – şi a marcat în poarta goală, 1-2. Cu moralul excelent, Poli putea să se desprindă în minutul 35, Mailat şutând în plasa laterală din interiorul careului mare. Până la pauză nu s-a mai consemnat nimic notabil, iar jocurile erau deja făcute.
Mult prea puţin pentru o promovare…
Repriza a doua a fost doar un chin pentru arădeni, Poli gestionând cu mult calm avantajul. Cu gândul că nu mai pot emite pretenţii la promovare, “roş-albii” au presat palid şi nu au mai reuşit să îşi creeze multe ocazii. Manea şi Adili au fost aproape de egalare în mitanul secund, prea puţin pentru a mai schimba măcar soarta jocului. Ca finalul să fie şi mai amar, bomboana pe colivă a aşezat-o brazilianul Henrique, care a intrat şi a marcat, la fel ca la Timişoara, profitând în minutul 88 de o indecizie a lui Manea. Petre a fost blocat în 6 metri în minutul 90, iar timişorenii s-au impus meritat cu 3-1, declanşând fiesta pe iarba de la Şiria. Noi, arădenii, visăm în continuare la Liga 1!

Formaţii:
UTA: Miron – Adili, Manea, Gligor, Burlă – Strătilă (62 Piccioni), Chindriș, Tănase (46 Copil), Vîlceanu (46 Stahl) – A.Petre, Curtuiuș.
ACS Poli: Straton – Străuț, Cânu, Scutaru, Șeroni – Bărbuț, Artean, Croitoru (65 Fucek), Soljic – Mailat (75 Doman) – Drăghici (87 Henrique).
Arbitri: Radu Petrescu (București) – Vladimir Urzică (Piatra Neamț), Alexandru Cerei (Cluj). Rezervă: Iulian Călin (Ștefănești – Argeș). Observator FRF: Adrian Vidan (București). Observator LPF: Octavian Goga (Brașov).
Foto: uta-arad.ro

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.