UTA şi Aradul trebuie să uite de acest Burleanu. Un fleac, ne-a ciuruit!

UTA şi Aradul trebuie să uite de acest Burleanu. Un fleac, ne-a ciuruit!

„Azi aţi fost fermi şi mândri. La rândul meu sunt mândru că fac parte din această familie. Deşi recunosc că nu a fost un fleac, i-am ciuruit. Vă rog ca şi la următorul vot să îmi susţineţi echipa în Comitetul Executiv. Voi fi un preşedinte care va face totul pentru unitate. O unitate a oamenilor de bine”, spunea Burleanu imediat după ce câştigase în 2018, un nou mandat la şefia FRF. Mandat la care a aderat, prin vot şi majoritatea reprezentanţilor fotbalului arădean, inclusiv UTA. Cu toţii au crezut în proiectul şi până la urmă în corectitudinea unui om care, iată, ne-a demonstrat ce poate. Cu toţii l-au primit bine pe la Arad, la evenimente şi la tăieri de panglici, la alegeri AJF, la universităţi, la cluburi. Iar el, când trebuia să facă dreptate, a uitat de Arad, oraşul care i-a fost fidel de fiecare dată. Ferm şi mândru, şiret de asemenea, Burleanu v-a păcălit, domnilor, îşi urmărea doar interesul şi la prima ocazie a ciuruit UTA prin intermediul unui scenariu bine pus la punct, călcând în picioare tot ce înseamnă merit sportiv, darămite regulamente în vigoare. Punctele obținute de arădeni cu multă muncă şi energie, cu investiții și pe valoare, au fost „furate” printr-un abuz incredibil şi un şiretlic demn de oameni slabi şi laşi.

Ce s-a întâmplat pe scurt, la videoconferinţa care a decis poate cea mai mare nedreptate din fotbalul românesc, vă redăm în continuare. Burleanu şi gaşca lui au prezentat (n.n. nu ştim exact de unde au rezultat) cele trei scenarii de continuare a Ligii a II-a, absolut toate dezavantajând clar liderul UTA, cu 11 puncte avans faţă de urmăritoare la momentul opririi campionatului, adică după 24 de etape. Primele două variante erau de râs și nu aveau cum să fie votate de cluburi, așa că s-a ajuns la cel de-al treilea scenariu, acolo unde Burleanu a „vârât” înjumătăţirea punctelor! În acelaşi timp, pentru restul de 12 echipe campionatul se îngheţa, fără retrogradate. Dedicaţie mai mare nici că se putea, mai ales că unii solicitau de mult chiar anularea sezonului, vezi cazul celor de la Poli Timişoara, care probabil acum îşi freacă mâinile de bucurie. Sigur că toată lumea, cu mici excepţii, UTA şi Metaloglobus – care s-au abţinut şi Dunărea Călăraşi – care a votat pentru al doilea scenariu – a preferat varianta a treia, pregătită atât de minuţios, pentru a nu da greş.

Așadar, președintelui FRF i-a ieşit de minune scenariul, doar la asta se pricepe cel mai bine, că la „înfundat” fotbalul românesc am văzut că este campion. A mai „furat” de ici-colo, de prin ţară, proiecte îndrăzneţe şi care s-au dovedit în timp de succes, cum sunt cele ale regretatului Adi Lucaci, model incotestabil de profesionalism şi corectitudine. Nici măcar amintirea omului drept care a fost Lucaci nu l-a făcut pe Burleanu să ezite în „executarea” Campioanei Provinciei, călcând astfel peste întreaga istorie atât de glorioasă a „Bătrânei Doamne”. Şi, apoi, invocând pe la emisiuni votul democratic.

„Furtul calificat”, cum îl numea Gyuszi Balint, va fi ratificat de FRF şi UTA are doar calea instanţei. Clubul arădean a şi anunţat deja că îşi rezervă dreptul a a-şi apăra cauza la forurile competente. Tribunalul de Arbitraj Sportiv trebuie să facă dreptate, UTA şi Aradul trebuie să uite de acest Burleanu şi FRF, iar noi, arădenii, să ridicăm pumnul în aer pentru echipa favorită. Urmează un „război” greu şi rece cu aceşti netrebnici, care cu siguranţă îi vor „coace” UTA-ei alte scenarii, o va intimida, o va nedreptăţi în continuare. Pentru că e clar de acum, nu suntem doriţi. Să le demonstrăm ăstora cine este UTA!

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.