UTA şi-a premiat suporterii cu o victorie, la ultima reprezentaţie din acest sezon pe “Francisc Neuman”

UTA şi-a premiat suporterii cu o victorie, la ultima reprezentaţie din acest sezon pe “Francisc Neuman”

Aproximativ 5500 de arădeni, care au umplut pe jumătate stadionul “Francisc Neuman”, au asistat astăzi la ultima reprezentaţie a UTA-ei de acasă, din acest sezon de Liga 1. Scutită de grijile retrogradării dar şi fără vreo şansă să mai prindă primele două locuri de play-out, echipa arădeană a jucat fără presiune şi s-a impus în faţa lui CS Mioveni cu 1-0 (1-0), după un meci nu foarte spectaculos, dar controlat destul de clar de “roş-albi”, deşi ocaziile mari s-au putut număra pe degetele unei mâini. Lovitura de start simbolică a partidei contând pentru etapa a opta, penultima a play-out-ului, a fost dată de către legendarul şi fosta mare glorie a UTA-ei, Flavius Domide, cel care astăzi împlinește vârsta de 76 de ani, aplaudat în picioare de întreg stadionul! Primele zece minute au fost animate la Arad, cu UTA marcând chiar în minutul 2, dar reuşita lui Otele a fost anulată pe motiv de ofsaid, după un corner executat de Ubbink şi o prelungire cu capul a lui Erico. În minutul 8 s-a acordat penalty pentru UTA, tot în urma unui corner executat de Ubbink: Erico a reluat cu capul, însă a fost imediat lovit de Rădescu cu capul în figură, iar centralul Mladinovici a arătat punctul cu var. Batha a executat slab, iar Iustin Popescu a ghicit colţul şi a respins în corner. S-a făcut până la urmă 1-0, în minutul 27, când după o fază frumoasă de atac plecată de la Ubbink şi continuată pe traseul Miculescu – Otele, mingea a ajuns la Vorobjovas, care de la 14 metri din poziție centrală, a deschis scorul cu un șut plasat. Până la pauză, Miculescu şi Bogdan Rusu au fost şi ei aproape de gol, ratând de puţin ţinta.

Invitaţi de seamă în tribune: Domide – aplaudat de ziua lui, viitorii patroni au stat la oficială!

În repriza a doua s-a jucat şi mai slab, cu menţiunea că tot UTA a fost mai incisivă şi prezentă în joc, deşi argeşenii trebuiau să fie mai motivaţi atâta timp cât încă nu sunt scăpaţi de emoţiile unui baraj de menţinere în Liga 1. Mioveniul lui Pelici nu a arătat însă mai nimic şi pe tot parcursul meciului a avut rare apariţii la poarta arădeană, Balauru aproape şomând. În ultimul sfert de oră, UTA putea să mai marcheze, Batha, Vukcevic şi puştiul Rareş Pop având alte oportunităţi pentru a încheia definitiv conturile. S-a terminat până la urmă 1-0 şi “Bătrâna Doamnă” îşi ia adio de la fani cu o victorie, urmând să încheie actuala stagiune vineri, 13 mai, în deplasare la Dinamo. De menționat că la tribuna oficială au fost prezenți azi şi cei din grupul de oameni de afaceri ce doresc preluarea UTA-ei, în frunte cu Simion Apreutese și Cătălin Juncan. Astfel că zilele ce vin se anunţă interesante mai mult din punct de vedere al viitorului clubului, UTA putând avea cât de curând un nou board de conducere. Asta dacă Meszar şi echipa lui nu ţin cu dinţii de scaune şi se gândesc la binele echipei fanion a Aradului.

Formaţii:

UTA: Balauru – Vukcevic, Benga (15 Medjimorec), Erico, Shlyakov – Ubbink (78 Matei), Batha, Vorobjovas – Miculescu (78 R.Pop), Cardoso (70 Laukzemis), Otele (78 Isac).

CS Mioveni: I.Popescu – Balaur (74 Toma), Scarlatache, Garutti – Rădescu (74 Tomczyk), Dumitriu, Lixandru (74 Burnea), Trif (36 Oancea) – Raicea, B.Rusu, Sanoh (68 Blănaru).

Arbitri: Horia Mladinovici (București) – Mihai Marica (Bistrița), Daniel Mitruți (Craiova). Observator FRF: Iosif Olah (Sfântu Gheorghe). Observator LPF: Ion Marin (București).

FOTO: UTA Arad – facebook, Luci Ciobanu (FotoVideoLucian, facebook)

 

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.