UTA şi-a asigurat liniştea pe final de sezon! Otele a adus victoria în faţa Chindiei

UTA şi-a asigurat liniştea pe final de sezon! Otele a adus victoria în faţa Chindiei

Utiştii şi-au spălat o parte din păcate astăzi, în Sâmbăta Mare, în faţa Chindiei Târgovişte, meci disputat pe „Francisc Neuman”. Victoria cu 1-0, prin reuşita lui Otele, îi asigură UTA-ei liniştea pe final de campionat, adică în ultimele trei etape de play-out şi încă cel puţin un sezon sub soarele Ligii 1! Trei puncte care risipesc emoţiile unui baraj de menţinere în elită, iar pe Chindia o „îngroapă” pe locul 13. Contestat pentru jocul slab prestat de UTA, Ionuț Badea a trimis în teren tot ce avea mai bun, în vreme ce Emil Săndoi a jucat de parcă el trebuia să apere remiza şi nu invers, cu o formulă defensivă şi cu jucători buni, precum Popadiuc sau Silla ţinuţi rezerve. Miza era într-adevăr mare, meciul fiind practic de „care pe care”, pentru că o victorie a oaspeţilor ar fi complicat teribil situaţia UTA-ei. Cele două echipe au prestat un joc modest în prima repriză, prima şi singura şansă de gol consemnându-se abia în minutul 36, când Vorobjovas nu a găsit poarta de la 13 metri. Echipa arădeană a început mai montată partea secundă, iar Laukzemis, în două rânduri și Vorobjovas au fost aproape de gol. La fel ca în sezonul regulat, Chindia era să marcheze la una din puţinele apariţii periculoase în faţa porţii, reluarea lui Chamed din careul mic trecând puţin alături.

Meci slab, dar trei puncte mari, ce îi asigură UTA-ei continuitatea în Liga 1

Unicul gol al meciului a venit în minutul 69, pe un fond de joc destul de confuz, dar după o fază bună de atac, creată de olandezul Ubbink, a cărui centrare din careu a fost anticipată de Otele, nigerianul luându-i faţa lui Căpuşă şi marcând cu poarta goală din trei metri, Căbuz greşind cu o ieşire inoportună. După gol nu s-a mai jucat mare lucru, Chindia a măcinat în gol şi nici măcar nu a reuşit să pună sub presiune UTA, cu un Benga autoritar în centrul apărării arădene. Săndoi a schimbat târziu şi Chindia trebuie să se gândească deja la barajul de menţinere în Liga 1. De cealaltă parte, UTA şi-a salvat finalul de play-out şi cu această victorie poate aborda în linişte ultimele trei etape. La final, jucătorii s-au bucurat alături de galerie, iar toată lumea a plecat mulţumită acasă, în aşteptarea sărbătorii de Paşte!

Formaţii: 

UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Medjimorec, Benga, Shlyakov – Batha, Vorobjovas – Miculescu (Pătlăgică), Ubbink (Isac), Otele (Dangubic) – Laukzemis (Fl. Matei).

Chindia: Căbuz – Căpuşă, Pițian, Celea (Dulca), Dinu (Chunchukov) – Butean, Passaglia (Popadiuc), P. Iacob, A.Șerban – Chamed, Florea (Syla).

Au arbitrat: S. Colțescu – la centru, V. Marinescu (ambii din București) și D. Mitruți (Craiova (asistenți).

Foto: UTA Arad (facebook)

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.