UTA – Sepsi Sf. Gheorghe 1-0 (0-0) Miculescu a adus deblocarea în curtea „Bătrânei Doamne”

UTA – Sepsi Sf. Gheorghe 1-0 (0-0) Miculescu a adus deblocarea în curtea „Bătrânei Doamne”

Primul meci al lui Ionuț Badea ca antrenor principal la UTA a coincis cu o victorie a arădenilor. A fost o izbândă după care localnicii au tânjit din finalul lui octombrie și pe care au obținut-o cu multă trudă, luptă și sacrificiu, la capătul unui meci în care au fost vioara întâi, de la început și până la ultimul fluier al iritantului arbitru Horațiu Feșnic.

Badea a schimbat registrul tactic cu un 4-1-4-1, transformat în 4-3-3 pe faza de atac, cu Iacob în poartă, Erico lângă Benga în centrul defensivei, Baravykas respectiv Shlyakov fundași laterali, Batha închizător, Ubbink – în premieră căpitanul echipei – și Roger, la cel mai bun meci de până acum, motoare la centrul terenului, cu Miculescu și Dangubic aripi pentru clasicul și neinspiratul centru atacant Laukzemis.

Și UTA a început forcingul la poarta lui Niczuly care s-a dovedit brav la ocaziile lui Laukzemis (10, 12), Dangubic (18) și Ubbink (36). Se părea că filmul meciurilor avute cu Balint în fruntea corpului tehnic le este redat, în continuare, spectatorilor de pe arena Francisc Neuman. Ba mai mult, Erico a pierdut un duel cu Ștefănescu (44), extrema covăsnenilor a centrat în fața porții, dar Luckassen a ratat intercepția. S-a intrat, astfel, cu scor alb la cabine.

Primul a mutat Bergodi, Golofca și Păun pentru Ashkovski și Achahbar (58). Replica lui Badea a venit cu Otele în locul lui Laukzemis (64), mutare în urma căreia Miculescu a fost trecut vârf de atac. Avea să fie schimbarea decisivă a partidei. Deoarece, la o cursă a lui Roger de la centrul terenului, continuată cu un șut în transversală, under-ul a fost pe direcția balonului, împins cu capul în plasă (1-0, 77). Gol Miculescu, care s-a dovedit a fi decisiv în obținerea celor trei puncte, vitale ca aerul în Calea Aurel Vlaicu.

Roș-albii au obținut mult dorita victorie, punând capăt unei serii de 10 partide în care nu au cunoscut gustul succesului, după un meci în care a debutat și Alexandru Pătlăgică, care la 19 ani a arătat suficientă maturitate, dătătoare de speranțe în etapele rămase. Marți, de la 17:30, UTA va evolua pe terenul campioanei CFR Cluj, iar duminică, de la ora 17, la Arad sosește Dinamo, aceste partide putând fi abordate acum de arădeni fără presiune. Rămâne de văzut câte puncte se vor acumula săptămâna viitoare, în condițiile în care Roger este jucătorul lui CFR de la vară, iar Ubbink nu va evolua în Gruia, fiind suspendat din cauza cumulului de cartonașe galbene.

Bogdan Cioara

Tags:
stiri utaUTA

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.