UTA se impune clar la Clinceni, 3-0 cu Academica

UTA se impune clar la Clinceni, 3-0 cu Academica
0 comments, 19/08/2017, by , in Fotbal, Liga2, Ultimele stiri

UTA a obţinut astăzi a doua victorie stagională în deplasare. Într-un meci contând pentru runda a treia a eşalonului fotbalistic secund, “roş-albii” au câştigat clar fără să exceleze, impunându-se cu 3-0 pe terenul celor de la Academica Clinceni. Printre spectatori s-au numărat şi Vasile Miriuţă, Florin Prunea, Mihai Stoica sau Valeriu Argăseală, dar şi o mica galerie arădeană, care şi-a încurajat favoriţii pe tot parcursul jocului. Prima repriză a partidei de lângă Bucureşti a fost modestă, cu o UTA destul de lentă şi previzibilă la construcţie, dovadă că singurele două faze de poartă au venit în urma unor faze fixe. Mai întâi, în minutul 25, Scutaru a şutat puţin alături din 10 metri, în urma unui corner de pe stânga, pentru ca peste trei minute arădenii să deschidă scorul: Burlă a executat bine o lovitură liberă de la 30 de metri, uşor lateral dreapta, Curtuiuş a şters mingea cu capul, iar Tătaru a deviat-o în proprie poartă. La pauză a fost 1-0, însă după un joc nu foarte convingător al “roş-albilor”, care au suferit în special la mijlocul terenului.
Trei puncte acontate fără emoţii
Clinceniul a impresionat doar cu numele importante din primul “11”, precum Pulhac, Mihalcea sau Constantinescu, pentru că la nivel de joc gazdele au fost apatice şi aproape inofensive, fără să emită pretenţii. În aceste condiţii, UTA şi-a făcut jocul fără probleme, prima ocazie a mitanului secund consemnându-se în minutul 65, atunci când mingea expediată din vole de Buleică s-a dus puţin peste poartă. Totuşi, echipa lui Mihalcea şi-a făcut viaţa uşoară şi până la urmă s-a făcut 2-0 în minutul 72, Adili marcând cu latul din 6 metri, după două încercări, la o minge centrată de Burlă. Finalul le-a aparţinut tot arădenilor, iar pe un contraatac, Tănase a făcut o cursă frumoasă pe stânga şi i-a pasat excelent nou intratului Strătilă, care nu avea cum să rateze din 7 metri, stabilind în minutul 84 scorul de neprezentare, 3-0.
Urmează “dubla” cu Mioveniul şi Sibiul
Adrian Mihalcea a început meciul de la Clinceni în formula: Grahovac – Adili, Scutaru, Ciucă, Burlă – Cârstocea (70 Strătilă), Asani – Stahl, Prună (63 Tănase), Buleică – Curtuiuș (78 Dan Roman). Victorie clară pentru UTA, care se menţine în plutonul fruntaş al Ligii a II-a, ţinând aproape de Ripensia, ASA şi Hermannstadt, toate trei cu punctaj maxim după trei etape. De altfel, toate favoritele s-au impus pe linie în runda a treia, ceea ce nu e o veste prea bună pentru UTA, care în intermediara de miercuri, ora 18, are meci greu, la Şiria, cu Mioveniul. Apoi, duminică, Bătrâna Doamnă se deplasează la Sibiu, pentru un nou duel atractiv, cu nou promovata Hermannstadt.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.