UTA s-a impus la scor de forfait în Derby-ul Vestului!

UTA s-a impus la scor de forfait în Derby-ul Vestului!
0 comments, 21/05/2017, by , in Fotbal, Liga2, Ultimele stiri

Derby-ul Vestului se câştigă, nu se joacă! Cu deviza asta au pornit jucătorii şi suporterii arădeni spre Timişoara, astăzi, într-o zi superbă de Mai, în care parcă soarele anunţa un nou triumf memorabil al Bătrânei Doamne pe “Marele Oval” de pe Bega. În jur de 1.000 de arădeni au luat cu asalt trenul şi autocarele, pentru a fi alături de favoriţi în cel mai important meci al sezonului. Din fericire, înainte şi pe parcursul meciului nu s-au consemnat incidente notabile între ultraşii celor două mari rivale din vest, ţinuţi departe unii de alţii, de forţele de ordine. Fanii “roş-albilor” au făcut spectacol pe traseul spre stadion, prevestind parcă un nou succes mare al UTA-ei, la Timişoara. Iar atmosfera a depăşit cu mult monotonia meciurilor de Liga 1, peste 15.000 de spectatori contribuind la un show de zile mari în tribune. Tonul l-a dat galeriile celor două echipe, ambele excelând pe tot parcursul jocului, de la coregrafii – capitol cu un plus pentru bănăţeni – până la spectacole pirotehnice ce au dat culoare unui derby care nu are voie să fie ratat.
Atmosferă europeană la Derby-ul Vestului!

Meciul a început într-o notă de echilibru, Taub şi Muntean ratând două ocazii mari de a deschide scorul în primul sfert de oră. După tradiţionala tatonare, s-a jucat tot mai deschis, iar Blănaru şi Petre au creat şi ei pericol la porţile adverse. Tabela s-a deblocat în minutul 31, atunci când Jorza a găsit o pasă filtrantă pentru Curtuiuş, atacantul UTA-ei marcând dintre doi adversari, cu un şut la colţul lung de la marginea careului, după o preluare excelentă. Poli a acuzat din plin şocul şi peste două minute s-a făcut 2-0, Gligor marcând cu capul, din 6 metri, după un corner executat de Burlă şi o recentrare cu capul al lui Adili. Până la pauză nu am mai consemnat nimic notabil, UTA dovedindu-se superioară şi mult mai bine aşezată în teren. Încurajaţi frenetic din tribune, timişorenii nu au avut puterea să preseze şi să găsească culoare spre poarta UTA-ei, aşa că trupa lui Roşu a gestionat fără probleme avantajul luat la pauză. Întreruperile, jocul la limita regulamentului şi galbenele arătate de Bîrsan i-au făcut pe spectatori să privească mai mult spre peluze, acolo unde suporterii au dat recital, cu torte aprinse.
UTA, superioară la toate capitolele

Tot UTA a fost mai bună şi în partea a doua, iar raidurile lui Strătilă şi două şuturi periculoase expediate de Petre şi Tănase au anunţat golul din prelungiri, prin care arădenii au dat lovitura de graţie, umilindu-şi practic rivala la ea acasă. Era minutul 92, atunci când Piccioni a marcat din 6 metri, după o frumoasă cursă a lui Vîlceanu, care i-a pasat pe tavă ex-ieşeanului. Chiar înainte de ultimul fluier, Taub a fost eliminat pentru al doilea galben, iar galeria arădeană le spunea timişorenilor “La revedere!” Un 3-0 de vis pentru UTA – superioară la toate capitolele – şi suporterii ei, aflaţi nu doar în peluză, ci şi în restul stadionului, în special la tribuna a II-a.
Se vede Liga 1, de la Timişoara!
Victorie entuziasmantă în Derby-ul Vestului, care îi asigură Bătrânei Doamne locul 3, ce duce la barajul de promovare, dar în acelaşi timp menţine UTA cu şanse şi la locul 2, pe care se şi află cu trei etape înaintea finalului. “Roş-albii” au un punct peste Sepsi dar şi un meci mai mult disputat, astfel că totul se joacă probabil până în ultima etapă a Ligii a II-a!

Formaţii:
ASU Poli: Gakos – Motreanu, Bilia, Telescu, Taub – Nicolescu –Teuţ (46 Sorescu), Birău (54 Ungureanu), Măd.Stancu, Ghinescu (74 Bădăuţă) – Şt.Blănaru.
UTA: Miron – Adili, Manea, Gligor (61 Vîlceanu), Burlă – Strătilă, Chindriș, Jorza (65 Tănase), Muntean – Curtuiuș (71 Piccioni), Petre.
Arbitri: Marcel Bîrsan (Bucureşti) – Alexandru Vodă (Alba Iulia), Mihai Marica (Bistriţa Năsăud) Observatori: Zoltan Tamaş (Odorheiu Secuiesc – Harghita), Cristian Petropulos (Alba Iulia – Alba).

Foto: uta-arad.ro

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *