UTA respectă campioana, dar avertizează: “Mergem să jucăm fotbal, nu avem nimic de pierdut”!

UTA respectă campioana, dar avertizează: “Mergem să jucăm fotbal, nu avem nimic de pierdut”!

Liga 1 revine în prim-plan după pauza de două săptămâni datorată meciurilor echipelor naţionale. UTA a profitat din plin de aceste zile şi s-a pregătit intens în vederea unei serii infernale ce o aşteaptă, cu dueluri împotriva celor mai bine cotate echipe din fotbalul românesc. Proximul joc e cel de duminică, ora 20 (direct Digi Sport, Telekom Sport şi Look), de pe terenul campioanei CFR Cluj, cu siguranţă un prim test al maturităţii pentru UTA în Liga 1. La trei puncte în spatele rivalelor FCSB şi CSU Craiova, trupa din Gruia nu îşi mai permite paşi greşiţi, mai ales după înfrângerea de acasă, cu Gaz Metan. Pauza a adus veşti bune şi în tabăra ceferiştilor clujeni, cu Dan Petrescu rămas pe banca tehnică şi cu trei jucători recuperaţi după ce s-au vindecat de Covid-19: Burcă, Vojtus şi Chipciu. Totuşi, CFR nu va putea conta în partida cu arădenii pe Vinicius, nerefăcut complet şi menajat pentru meciul de săptămâna viitoare din Europa League, cu AS Roma, Omrani şi Cestor, ambii accidentaţi grav. UTA stă şi mai bine la nivel de lot, doar Moldovan, în continuare infectat cu coronavirus şi juniorul Denis Rusu, chinuit de o sinuzită, fiind anunţaţi absenţi cerţi în tabăra “Bătrânei Doamne”.

Vor fi clujenii cu gândul mai mult la Roma?!

Aşadar, Laszlo Balint are destule variante pentru a alcătui un prim “11” cu care să dea lovitura pe terenul campioanei, deşi chiar el recunoaşte că gazdele pornesc din postură de mari favorite: „Pe hârtie, lucrurile par dezechilibrate, cu CFR mare favorită, dar noi sperăm să demonstrăm contrariul pe teren. Să greşim cât mai puţin, să fim eficienţi pe faza de atac, să avem acel pragmatism care ne-a lipsit în jocul cu Gaz Metan. Avem nevoie de disciplină tactică şi de o interpretare bună a momentelor de posesie. Un lucru este clar, nu ne vom rezuma strict la o partitură defensivă, mergem să jucăm fotbal, nu avem nimic de pierdut, în faţa unui adversar care se va gândi şi la jocul cu Roma din Europa League, decisiv pentru calificarea lor în primăvara europeană”. Probabil că utiştii speră să îi prindă pe clujeni cu gândul mai mult la meciul cu Roma, din Europa League. Balint va putea conta la acest meci şi pe Alex Albu, revenit puţin cu moralul scăzut de la naţională, din cauză că nu a fost debutat de Rădoi:

Convocarea lui Albu la naţională, un prim pas important

Am discutat cu Alex pe marginea convocării sale, era extrem de greu să se impună ca titular, dar speram atât eu, cât și el, să debuteze. Din păcate, nu a avut nici nici șansă cu anularea meciului cu Norvegia. Așadar, nici conjunctura nu i-a fost foarte favorabilă. E un prim pas foarte important această convocare. Trebuie să rămână la fel de motivat, pentru că acesta este un stimul pentru orice jucător cu asemenea aspirații”. Campioane ale Provinciei, CFR Cluj şi UTA şi-au trecut în cont fiecare câte şase titluri naţionale iar luna trecută s-au întâlnit într-un meci amical disputat tot la Cluj. Au avut câştig de cauză ceferiştii, scor 2-0, reuşite semnate de Păun şi Rondon. Clujenii ocupă locul 3 în Liga 1, cu 21 de puncte, iar UTA e pe 7, cu 14 puncte, la doar două lungimi distanţă de zona de play-off, în care de altfel a stat timp de două etape.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *