UTA pierde Derby-ul Vestului şi îşi continuă criza

UTA pierde Derby-ul Vestului şi îşi continuă criza
0 comments, 15/10/2017, by , in Fotbal, Liga2, Ultimele stiri

Într-o zi superbă de toamnă, soarele a strălucit astăzi parcă doar pentru ASU Poli, care şi-a răpus rivala UTA, luându-şi astfel revanşa după acel 0-3 din primăvară. Un nou episod al Derby-ului Vestului a adunat pe “Dan Păltinişanu”  aproape 10.000 de spectatori, spectacolul fiind asigurat ca de obicei de cele două galerii. Sosiţi cu şapte autocare de la Arad, cei aproximativ 400 de fani ai “roş-albilor” şi-au făcut simţită prezenţa încă din start. De cealaltă parte, Peluza Sud a poliştilor, populată de 1.500 de suporteri, a dat tonul spectacolului, cu o coregrafie în care le cerea favoriţilor atitudine. Iar “alb-violeţii” i-au ascultat. Cu destule probleme de lot, Cristi Todea a riscat destul de mult şi a optat pentru o formulă ce avea să se dovedească în final neinspirată. Cu jucători importanţi lăsaţi pe bancă, precum Strătilă, Tănase sau Cârstocea şi cu debutantul Iuga pe un post sensibil, de fundaş central, antrenorul UTA-ei a rămas dator în derby, schimbând târziu, abia după 2-1.

Meci slab, spectacol doar în tribune

Arădenii au intrat prost în meci şi s-au văzut conduşi încă din minutul 2, atunci când Predescu, nemarcat, a reluat din vole la colţul lung, surprinzându-l pe Grahovac. UTA nu a acuzat şocul şi a egalat repede, după o execuţie de efect a lui Asani, care a înscris cu un şut frumos, de la 20 de metri. După un prim sfert de oră animat, cu ocazii şi două goluri, meciul s-a stins treptat, ambele echipe greşind mult la construcţie. Totuşi, UTA a avut parcă mai mult iniţiativa în prima parte, fără însă a-şi crea mari situaţii de poartă. Pauza a fost fierbinte la Timişoara, cu conflicte majore în zona galeriei arădene (n.n. revenim în material separat).

Nervi şi pe teren: Curtuiuş şi Mera, eliminaţi

Nervii s-au transmis şi în teren, iar Curtuiuş şi Mera au fost eliminaţi la cinci minute de la reluare, după ce s-au încăierat. Eliminare care a destabilizat mai mult UTA, iar după o ratare a lui Bădăuţă, Poli a înscris golul victoriei în minutul 62: Sorescu a executat excelent o lovitură liberă de pe stânga, iar Bilia a marcat cu capul, din 6 metri, profitând de ieşirea incredibilă din poartă a neinspiratului Grahovac. Depăşit parcă de situaţie, Todea a schimbat târziu, abia în minutul 72, înlocuiri care oricum nu au dat roade în jocul UTA-ei.

Todea – neinspirat, Grahovac şi-a “îngropat” echipa

Nimic nu a mai funcţionat în angrenajul arădean în partea a doua şi în ciuda posesiei superioare şi a presiunii de pe final, apărarea lui Poli nu a avut emoţii prea mari, singura ocazie a “roş-albilor” în repriza secundă venind abia în minutul 87, când şutul din 25 de metri a lui Tănase a fost scos cu greu de sub transversală de Bozoancă. Ultimul fluier a consemnat victoria timişorenilor cu 2-1, iar “Curva Viola” a declanşat fiesta în tribune. De cealaltă parte, utiştii au fost apostrofaţi de suporteri, care nu mai par dispuşi să le ierte greşelile.

Suporterii nu îi mai iartă!

Se fac deja nouă meciuri şi aproape două luni de când UTA nu a mai câştigat în campionat, iar înfrângerea în faţa marii rivale atârnă greu. Trecând peste faptul că echipa arădeană rămâne pe loc retrogradabil după 12 runde scurse din Liga a II-a, supărător e că jocul nu funcţionează, iar mulţi dintre fotbalişti nu au atitudinea şi ambiţia pe care o cere tricoul roş-alb. Urmează o nouă perioadă apăsătoare în Calea Aurel Vlaicu, eşecul de pe Bega făcând ca la Arad să se vorbească mai nou despre salvarea de la retrogradare. Ce ruşine…

Formaţii:

Poli: Bozoancă – Motreanu, Mera, Bilia, Taub – Poparadu, Krausz – Predescu (78 Coadă), Ignea, Sorescu (93 Plămadă) – Bădăuță (83 Staicu).

UTA: Grahovac – Adili, Iuga, Scutaru (72 Strătilă), Asani – Prună (Tănase 72), Polgar (78 Păcurar), Jorza, Hlistei – Curtuiuş, Florea.

Tags:
UTA

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *