UTA – Petrolul, sau cine va rămâne “fiară rănită” în drumul spre Liga 1?!

UTA – Petrolul, sau cine va rămâne “fiară rănită” în drumul spre Liga 1?!

UTA şi Petrolul Ploieşti au fost perdantele etapei a doua din play-off-ul pentru promovare. Arădenii au pierdut dramatic acasă, 3-4 cu Turris, complicând şi mai mult lupta la vârf, iar “lupii galbeni” s-au jucat cu…penalty-urile în faţa Rapidului, remizând la capătul unui joc terminat în dublă superioritate numerică! Aşadar, se poate spune că ambele sunt “fiare rănite” după jocurile precedente, partida de azi, ora 18:30 (direct Digi, Look şi Telekom) de pe “Motorul”, urmând să fie cea mai bună ocazie pentru a se revanşa în faţa suporterilor. Ceea ce trebuia să fie un prim meci în play-off pentru ambele, le aduce acum faţă în faţă într-un moment deloc plăcut al sprintului spre Liga 1, mai ales pentru prahoveni, lipsiţi de aportul celor şase jucători infectaţi cu noul coronavirus. Prima şansă o are clar UTA, cu ascendent moral asupra adversarei, învinsă de două ori cu 3-0 pe parcursul acestui sezon. Lotul subţiat numeric al Petrolului, ca urmare a cazurilor de COVID-19, dar şi terenul sintetic, o avantajează pe UTA, chemată să îşi confirme poziţia de lider. Precum deja îl ştim, Laszlo Balint este precaut, dar are încredere în puterea de reacţie a echipei sale. Antrenorul “Bătrânei Doamne” dă asigurări că defensiva s-a reglat şi nu vom mai avea parte de surprize neplăcute, iar determinarea e la cote maxime, pentru a reuşi prima victorie în play-off şi a treia stagională cu Petrolul:

Balint îi avertizează pe “lupi”: “Ne-am lins rănile, trebuie să reacţionăm!”

Ne aflăm în faţa unui meci ciudat, a treia întâlnire din acest sezon cu Petrolul. Cu siguranţă nu va semăna cu ceea ce s-a întâmplat în celelelate două partide, pentru că o mai repet, acest play-off este cu totul special mai ales prin prisma încărcăturii jocurilor. Înfruntăm un adversar care din punctul meu de vedere îşi joacă la Arad una din ultimele şanse şi care vine după un meci intens, cu încărcătură emoţională, pentru că ştim cu toţii ce s-a întâmplat la meciul lor cu Rapid. Petrolul a demonstrat nu o dată că este o echipă cu calitate, atât individual cât şi ca exprimare colectivă, iar eu zic că au arătat nesperat de bine din punct de vedere fizic, cu Rapid, având în vedere problemele cu care s-au confruntat. Noi trebuie însă să ne concentrăm la ceea ce avem de făcut, să îndreptăm greşelile făcute cu Turrisul. La fel ca şi ei, suntem şi noi fiară rănită, ne-am lins rănile, am făcut analiza de rigoare şi băieţii au înţeles unde s-a greşit. Trebuie să arătăm în primul rând siguranţă defensivă, pentru că asta ne-a lipsit, să reînvăţăm să suferim şi să fim puternici, pentru a trece peste momente grele ca acesta. Îi simt pe băieţi foarte determinaţi şi motivaţi, iar asta îmi dă încredere, trebuie să reînviem acel spirit al UTA-ei, care ne-a lipsit în primul joc. Eu zic că avem calitatea necesară să reuşim în acest play-off şi să ne putem bucura la final pentru promovare”, a prefaţat Gyuszi Balint disputa cu Petrolul.

Deşi la distanţă, “roş-albii” îşi simt aproape suporterii

Antrenorul UTA-ei îi simte aproape pe suporteri, deşi tribunele din Aradul Nou vor fi din nou goale, fără public, ca urmare a măsurilor impuse de autorităţi pentru prevenirea infectării cu COVID-19: “Îi felicit pe cei din club pentru maniera în care au reuşit să capteze şi să redea acele încurajări pe stadion, care s-au auzit foarte bine. Dar, totuşi, este doar o palidă replică faţă de atmosfera cu care eram obişnuiţi la meciurile de acasă, unde suporterii ne purtau practic spre victorii. Dar doar dacă ne gândim că oamenii se adună în număr mare pentru a vedea meciul şi ne susţin de la distanţă, ne motivează şi ne dau putere pentru a da totul pe teren”, mai spune Balint. Într-adevăr, în Piaţa Avram Iancu se vor aduna din nou sute de arădeni, care vor urmări meciul cu Petrolul pe un ecran gigant, în speranţa ca de această dată să se poată bucura la final. În ceea ce priveşte lotul, este clar că Stancu nu mai face parte din planurile pentru play-off, iar Tomozei mai are încă de recuperat.

Arbitru FIFA la centru! Clujeanul Feşnic va “fluiera” derby-ul

Aproape sigur, Ciucur va reveni în lotul de “18”, dar schimbări s-ar putea opera şi în formula de start, mai ales că unii dintre titularii cu Turris au dezamăgit. Arbitrul meciului vine din Liga 1 şi este unul dintre cei mai importanţi cavaleri ai fluierului din acest moment. Este vorba despre Horaţiu Feşnic, aflat pe lista FIFA, cel care a arbitrat în acest sezon două derby-uri FCSB – Dinamo, unul în campionat şi unul în Cupa României. Tot Feşnic a arbitrat-o pe UTA şi în înfrângerea cu Dinamo, din toamna anului trecut, scor 1-3, meci contând pentru şaisprezecimile de finală din Cupa României. Clujeanul va fi ajutat la cele două margini de Ciprian Danşa din Satu Mare şi Gero Szabo, din Cluj-Napoca. Observatori la meciul UTA – Petrolul vor fi Zaharia Ciev din Timişoara şi Viorel Lolea din Reşiţa.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *