UTA nu concepe să rateze victoria în faţa ultimei clasate din Liga 1

UTA nu concepe să rateze victoria în faţa ultimei clasate din Liga 1

UTA întâlnește vineri “lanterna roșie” a clasamentului din Liga 1, Academica Clinceni. Ilfovenii au mari probleme financiare, datorii ce ar putea să se transpună rapid în penalizări, iar echipa este una formată în special din mulți jucători liberi veniți în această iarnă. Cu toate acestea, echipa arădeană trebuie să trateze foarte serios meciul, pentru că are în spate experienţa nedorită din partida cu Dinamo. Miculescu şi colegii săi nu-și mai permit să se relaxeze în faţa nici unui  adversar, iar antrenorul Ionuț Badea vrea să vadă o altfel de atitudine la jucători: „Este o echipă în mare nevoie de puncte, care a adus mulți jucători în ultima perioadă. Au o defensivă organizată, folosesc un sistem eminamente defensiv. Au și individualități care pot face diferența, Robert Ion este un jucător exploziv, care oricând poate ataca profunzimea, De Amorim este un jucător care deschide frontul de joc, driblează ușor, Alghoul este iarăși un jucător care se descurcă bine pe spații mici, poate găsi o pasă decisivă. Avem toate informațiile despre ei. Nu mi se pare o echipă care a cedat locul în Liga 1. Au făcut transferuri, vin şi pleacă cu avionul. Pentru mine în niciun caz nu este un meci în care să ne considerăm dinainte câștigători.” Benga şi Batha sunt suspendaţi pentru meciul cu ultima clasată, iar croatul Medjimorec este accidentat şi va lipsi o bună perioadă de timp. Brazilianul Erico este incert, dar Badea a spus că se află alături de echipă şi este recuperat după problemele medicale din ultimele zile.

Badea este sigur pe el: „Suntem pregătiţi pentru orice, vreau să văd o schimbare!”

UTA are mare nevoie de o victorie, mai ales în contextul luptei viitoare din play-out, când va trebui în primul rând să evite locul de baraj şi apoi să atace locul 7, pentru a face acel mic pas înainte faţă de sezonul trecut: “Ne gândim foarte mult la victorie, va fi foarte importantă finalitatea, iar această finalitate e strâns legată de dezvoltarea tuturor pozițiilor pe care le-am gândit ca strategie pentru acest joc. La meciul cu Dinamo nu am avut un plan B, de data asta el există, vrem să facem un fotbal complet și în funcție de ceea ce ne oferă adversarul. Suntem pregătiți pentru toate situațiile și momentele de joc care pot apărea. Cer o schimbare și vreau să văd această schimbare la meciul de vineri.” Meciul dintre UTA și Academica Clinceni va avea loc vineri, 25 februarie, de la ora 17:30, pe stadionul „Francisc Neuman”.

Speranţe de doi bani, la play-off: trei puncte sunt, însă, obligatorii

În tur, “Bătrâna Doamnă” a învins cu 3-0 prin golurile marcate de Hora, dublă, și Miculescu. De atunci, din 25 octombrie 2021, UTA nu a mai câştigat decât o dată, la meciul cu Sepsi, chiar la debutul lui Badea pe banca tehnică! “Roş-albii” ocupă locul 9 în Liga 1, cu 34 de puncte, la opt lungimi distanţă de poziţia a şasea. Aşadar, mai au şanse pur teoretice de a prinde play-off-ul, având nevoie de punctaj maxim în ultimele trei etape ale sezonului regulat dar şi să beneficieze de o serie de alte rezultate indirecte, scenariu aproape imposibil.

 

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.