UTA nu bate acasă nici pe Hermannstadt…

UTA nu bate acasă nici pe Hermannstadt…
0 comments, 07/02/2021, by , in Fotbal, Liga 1, Ultimele stiri

UTA nu a reuşit să se deblocheze acasă nici la meciul cu FC Hermannstadt, formaţie modestă, aflată pe locul 14 şi care avea o serie negativă în Liga 1, de zece meciuri fără victorie! În afara bilanţului negru de acasă, parcă nimic nu anunţa evoluţia modestă a arădenilor de astăzi, mai ales că ei veneau după entuziasmanta victorie cu 3-0 de la Clinceni. Prima parte a partidei de pe “Francisc Neuman” a fost absolut anostă şi fără nerv, cele două echipe anulându-se reciproc. Fără o minte limpede la mijloc şi cu o posesie lentă şi previzibilă, UTA nu a reuşit să ducă mingea periculos în careul advers şi s-a angrenat inexplicabil într-un joc surd şi de uzură. Practic, primele 45 de minute au trecut degeaba, căci nu am văzut nimic, iar fotbalul etalat a fost modest. În repriza a doua am avut mai multe evenimente, dar nu şi o UTA schimbată în bine. Prima şansă a meciului le-a aparţinut oaspeţilor, dar Iacob a intervenit salvator la şutul lui Bagaric. Peste un minut, Figueiredo a respins în bară şutul din afara careului expediat de Albu, la aceeaşi fază arădenii solicitând penalty la o împingere uşoară în careu asupra lui Antal, care a urmărit bine mingea. UTA a avut, totuşi, un prim sfert de oră ceva mai bun, iar în minutul 60 a reuşit să deschidă scorul prin Albu, care a înscris cu capul de la 14 metri, după o lovitură liberă excelent executată de brazilianul Roger. Odată intrată în avantaj, echipa arădeană parcă s-a metamorfozat în rău şi nu a mai jucat nimic.

UTA, cădere totală după deschiderea scorului: Kovacs, două decizii la limită!

Mai întâi, în urma unui corner, David Mayoral a egalat în minutul 62, cu un şut plasat de la 18 metri, ce s-a dus la colţul lung, fără speranţe pentru Iacob. Acelaşi Mayoral a făcut dubla în minutul 71, după o acţiune în viteză, centralul Kovacs anulând însă reuşita sibienilor, pe motiv că atacantul lui Hermannstadt ar fi făcut fault în atac la intervenţia prin alunecare asupra lui Iacob! O decizie la limită, pentru că pe reluări se vede că goalkeeperul “roş-alb” nu a avut control asupra mingii. Arădenii au căzut fizic şi au fost dominaţi copios în ultima jumătate de oră, dar trupa lui Ciobotariu nu a fost suficient de lucidă la finalizare, irosind o victorie accesibilă la ceea ce s-a jucat din minutul 65 încolo. Putea fi însă şi mai rău pentru oaspeţi în al treilea minut de prelungiri, când UTA era să dea lovitura la fel ca în meciurile cu Voluntari şi Iaşi, dar de data era nemeritat: Simo a centrat bine de pe stânga, iar Miculescu a deviat din careu direct în bară, spre disperarea băncii arădene. S-a terminat 1-1, iar blestemul şi seria neagră deja incredibilă de pe teren propriu parcă nu se mai termină.

Poate o ultimă şansă la play-off, irosită cu nonşalanţă…

După preoţi care au sfinţit terenul, nici măcar sutele de suporteri prezenţi astăzi la stadion nu i-au adus “Bătrânei Doamne” acea energie necesară victoriei în propriul fief. UTA ratează iarăşi o mare şansă de a se apropia de play-off şi continuă să dezamăgească pe stadionul din Arad, unde nu a mai câştigat de trei luni şi jumătate, de la acel 1-0 cu Chindia, singurul succes de altfel de acasă, din 11 meciuri pe teren propriu în Liga 1! Iar de acum urmează programul cu adevărat greu, din partea a doua a returului, în faţa unor formaţii valoroase şi mai bine cotate. Până la meciul cu Chindia, din deplasare, vine repede confruntarea de la mijlocul săptămânii viitoare, din optimile Cupei, cu divizionara secundă “U” Cluj. Cum UTA are  obiectiv un parcurs cât mai lung în competiţia “KO”, iar meciul se joacă…în deplasare, pe Cluj Arena, ne aşteptăm la victorie şi calificare!

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *