UTA a luat toate punctele în Zăvoi. Victorie preţioasă a arădenilor

UTA a luat toate punctele în Zăvoi. Victorie preţioasă a arădenilor
0 comments, 03/12/2016, by , in Fotbal, Liga2, Ultimele stiri

UTA Bătrâna Doamnă a obţinut, astăzi, o victorie preţioasă la Râmnicu Vâlcea, scor 1-0 şi formaţia lui Roşu e tot mai bine poziţionată în cursa pentru accederea în Liga 1! “Alb-roşii” au început în apărare meciul din Zăvoi – confruntare contând pentru etapa a 20-a, prima a returului, iar după două tentative ale lui Geantă, Cârstea a nimerit bara în minutul 12, cu un şut de la 20 de metri la care Miron era bătut. După un prim sfert de oră palid, arădenii au ieşit la joc, dar tot Vâlcea a fost mai periculoasă, Vasile şutând în cros de la 14 metri, puţin alături. După o perioadă anostă între minutele 25 şi 40, fără acţiuni periculoase la cele două porţi, finalul primei părţi i-a aparţinut UTA-ei, care şi-a creat două ocazii mari. Mai întâi, în minutul 41, Curtuiuş a şutat alături din doar şase metri, după o centrare a lui Petre şi o reluare în blocaj al lui Copil. Peste doar un minut, golgheterul Adrian Petre a reluat cu capul din şase metri, dar Cabuz s-a întins şi a scos de sub transversală, iar la pauză era 0-0.

Copil, gol de trei puncte

În partea a doua, jocul a fost şi mai închis, cele două formaţii anulându-se reciproc. Arădenii s-au apărat însă bine, închizând culoarele spre poarta lui Miron şi contraatacând periculos prin Petre, păzit atent de apărătorii gazdelor. Scorul avea să fie deschis în minutul 73, atunci când Copil a executat inteligent o lovitură liberă de la 20 de metri, lateral stânga, iar Curtuiuş a sărit pe sub mingea ce s-a dus cuminte la colţul lung, 0-1! UTA a gestionat bine avantajul minim, deşi a avut mari emoţii pe final: în minutul 88, Dina a şutat de la marginea careului puţin alături, mingea ştergând şi bara, pentru ca în minutul 90 Stoica să reia cu capul, din şase metri, pe lângă poartă.

Se vede tot mai bine promovarea!

UTA se impune meritat, cu 1-0 şi obţine a doua victorie la rând în deplasare şi prima a returului din Liga a II-a, ameninţând şi mai mult locurile promovabile! Cu 36 de puncte, arădenii urcă pe un intermediar loc trei – poziţie ce asigură barajul, la doar un punct de ocupanta poziţiei secunde, FC Braşov, care urmează să joace tot azi, cu Sepsi. Laurenţiu Roşu a început partida de la Râmnicu Vâlcea în formula: Miron – Polgar (50 David), Manea, Gligor, Copaci – Andor, Chindriș, Tănase (68 Jorza), Copil – Curtuiuș (75 Costin), Petre. În ultimul meci al anului, “alb-roşii” vor primi vizita Forestei Suceava, meci care se va disputa, în funcţie de vreme, ori pe “Motorul”, ori la… Şiria.

Foto: uta-arad.ro

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *