UTA îşi află, joi, programul din Liga 1! Arădenii vor debuta în deplasare

UTA îşi află, joi, programul din Liga 1! Arădenii vor debuta în deplasare

Noul sezon de Liga 1 va debuta la sfârşitul săptămânii viitoare, iar Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat, printr-un comunicat oficial, că programul pentru ediția 2020-2021 va fi stabilit joi, 13 august. Tragerea la sorți va fi precedată de o ședință a Adunării Generale, de la ora 12. Formatul noului sezon va fi radical schimbat, asta după ce FRF a decis să mărească numărul echipelor participante la 16. Vă reamintim că ultima participantă, a 16-a, se va stabili mâine seară, după manşa retur a barajului CS Mioveni – Chindia, în tur 2-0 pentru târgovişteni.

Printre cele 16 participante se va număra, spre bucuria arădenilor şi UTA, proaspăt campioană a Ligii 2 şi promovată în elita fotbalului româneac după 12 ani de pauză. Din ultimele informaţii, se pare că oficialii „Bătrânei Doamne” vor face o solicitare pentru a disputa prima etapă în deplasare şi nu acasă, cum prevede regulamentul în cazul nou promovatelor în Liga 1.

Motivul solicitării UTA-ei este faptul că noul stadion Francisc Neuman nu este încă finalizat, iar echipa va putea debuta aici abia în etapa a doua, în ultimul weekend din august, 28-30! Asta dacă lucrurile se vor mişca repede şi conform planului, absolut contracronometru! Aşadar, joi la prânz încep emoţiile pentru UTA, echipă care îşi va afla programul competiţional.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *