UTA începe play-out-ul în faţa Viitorului: „Este un nou campionat, o luăm pas cu pas”

UTA începe play-out-ul în faţa Viitorului: „Este un nou campionat, o luăm pas cu pas”

UTA îşi joacă salvarea în cele nouă etape din play-out-ul Ligii 1, adevărate finale pentru trupa lui Laszlo Balint. Deşi pe parcursul sezonului s-a pomenit şi de play-off, evoluţia echipei nu a fost atât de constantă, iar prestaţiile şi rezultatele de pe „Francisc Neuman” au tras echipa mult în jos. Aşadar, „Bătrâna Doamnă” trebuie să o ia din nou de la capăt, pentru că în play-out orice punct pierdut sau câştigat poate conta enorm. Obiectivul declarat este menţinerea în Liga 1, pentru care se va oferi şi un bonus financiar la finalul campionatului. Ambiţia utiştilor este însă de a se clasa pe un loc cât mai bun, chiar dacă oficialii clubului nu au mai aplicat pentru licenţa UEFA, anulând astfel orice posibilitate de a juca eventuale baraje pentru participarea în Conference League. După înjumătăţirea punctelor din sezonul regulat, 37 în dreptul UTA-ei, clasamentul din play-out devine unul destul de strâns, cu arădenii clasaţi pe 10, dar rămânând cu doar 19 puncte (n.n. beneficiari ai rotunjirii), la unul în spatele primelor două clasate, FC Argeş şi Chindia, dar şi la doar trei lungimi peste primul loc de baraj, 13, ocupat chiar de Viitorul lui Hagi, care are 16 puncte. Formaţia de pe litoral s-a despărţit chiar înaintea finalului sezonului regulat de Mircea Rednic, căruia i s-a reproşat parcursul slab. Într-adevăr, Viitorul nu s-a regăsit deloc în acest sezon, fosta campioană ajungând să fie ameninţată cu retrogradarea. În 2021, trupa lui Gică Hagi are doar două victorii, opt egaluri şi şase înfrângeri în 16 partide disputate! UTA a remizat în două rânduri cu echipa „Regelui”, 1-1 chiar în meciul de debut de la revenirea după 12 ani în elita fotbalului românesc şi apoi, 0-0 la Arad, pe 15 ianuarie. Preluată de „locotenentul” lui Hagi, Cătălin Anghel, Viitorul nu îşi mai permite paşi greşiţi în play-out şi cu siguranţă are ca obiectiv locurile 7-8, ce asigură prezenţa la barajele pentru Conference League.

Iacob vrea să închidă poarta „Bătrânei Doamne”: „Suntem un grup unit”

În schimb, nou promovata UTA trebuie să stea departe de zona „fierbinte”, iar pentru asta are nevoie de rezultate pozitive. Teoretic are avantajul meciurilor mai multe pe teren propriu în play-out, cinci la număr, faţă de doar patru în deplasare, dar s-a dovedit că arena proprie, fără suporteri alături, anulează practic orice atu. „Ne așteaptă un play-out dificil, cu echipe bune de Liga 1. Chiar dacă suntem în play-out, am făcut 37 de puncte, o zestre importantă pentru o echipă nou promovată, dar de vineri începem un nou campionat, un nou parcurs. În primul rând, ne așteaptă un meci dificil cu Viitorul, o echipă de posesie, cu calități individuale bune. Ne dorim să punem în aplicare ceea ce facem la antrenamente și la meciul care urmează, pentru că avem o echipă bună, cu experiență și din punctul meu de vedere și un grup unit care a și demonstrat acest lucru pe parcursul campionatului. Se poate spune că suntem favoriți având în vedere rezultatele din ultima vreme, dar nici un meci nu seamănă cu altul. Încercăm să luăm pas cu pas fiecare meci”, spune portarul Florin Iacob, convocat în premieră la naţionala mare, deşi nu a prins lotul în primele trei meciuri din preliminariile Mondialului din 2022. UTA împlinește 76 de ani de existenţă duminică, 18 aprilie, iar jucătorii au un motiv în plus să le facă un cadou suporterilor la meciul de vineri.

Cadou pentru fani, la aniversarea clubului! Cinci absenţe pentru Balint

„Această aniversare ar trebui să aducă un plus de agresivitate, de motivație, în timpul meciului, pentru că te gândești și la suporteri, pe care îi faci fericiți la victorii. Ne dorim să câștigăm vineri și pentru ei și pentru club la ceas aniversar”, transmite Iacob, al doilea căpitan al arădenilor. UTA se confruntă cu destule probleme de lot şi la acest prim meci din play-out, iar cea mai importantă absenţă este a lui Alex Benga, care va mai rata câteva meciuri din cauza unei accidentări serioase: „Avem ceva probleme medicale. Față de ultima etapă, doar Roger s-a pus pe picioare și a participat la tot ciclul de pregătire. Isac și Tescan se antrenează tot separat, iar Benga nici nu a ieșit pe teren. Are o pubalgie care, sperăm noi, să-l mai lase în două-trei săptămâni și să ne ajute și el. Îl așteptăm și pe Peteleu să revină, va ieși și el din izolare, iar Shlyakov este suspendat. Este nevoie de absolut toată lumea în acest play-out, sunt meciuri importante care se succed cu repeziciune și va trebui să fim uniți, să rămânem concentrați pe ceea ce avem de făcut și să dea toată lumea ce e mai bun”, spune antrenorul UTA-ei, Laszlo Balint. Meciul UTA – Viitorul deschide faza play-out din Liga 1, meciul din runda inaugurală fiind programat vineri, de la ora 17:30 (direct Digi Sport, Telekom Sport şi Look), pe stadionul “Francisc Neuman”.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *