UTA ezită să suspende contractele şi caută resurse pentru salarii!
Pandemia de coronavirus o afectează grav şi pe UTA, care deşi e prima în Liga a II-a şi are şanse mari de promovare, începe să resimtă din plin criza provocată de Covid-19. Mai exact, sunt probleme serioase cu plata salariilor, după ce Centrul Municipal de Cultură Arad a suspendat încheierea contractelor de finanțare nerambursabilă, clubul arădean alegându-se cu 2,9 milioane lei. Din acei bani se mai putea plăti o parte din salariile jucătorilor, în limita legislaţiei în vigoare, doar că autorităţile locale sunt decise să taie tot, cel puţin pentru moment, pentru a reuşi să acopere cheltuielile legate cu coronavirusul. UTA se mai baza, pentru plata retribuțiilor aferente lunii februarie şi pe cei 80 de mii de euro de la Astra Giurgiu, în contul transferului lui Albert Stahl, bani ce trebuiau achitați de gruparea condusă de Ioan Niculae încă din luna august 2019.
Banii de la Primărie şi de la…Astra n-au mai venit!
În condiţiile relaţiilor bune dintre cele două cluburi, utiştii nu au urgentat plata. Totuşi, între timp, s-a făcut un memoriu la Federație, iar Camera Națională de Soluționare a Litigiilor i-a obligat pe giurgiuveni să achite suma restantă către UTA. Termenul era scadent pe 1 aprilie, doar că aceeași comisie nu s-a mai întrunit să sesizeze neplata și, astfel, „oficialii” Bătrânei Doamne nu pot alimenta, la rândul lor, conturile fotbaliștilor și al staff-ului tehnic, pentru luna februarie. Pe de altă parte, Guvernul a venit cu un ajutor financiar inclusiv pentru cei legați de cluburi prin contracte de activitate sportivă, în valoare de maxim 2340 de lei net, dar UTA nu a ales această cale până în acest moment.
Plata salariilor pe februarie, în „aer”
Cu atât mai mult cu cât acei bani nu i-ar ajuta foarte mult pe jucători, diferența până la achitarea majorității salariilor fiind destul de importantă. Iar odată suspendate contractele, fotbaliştii ar putea să îşi aleagă altă cale după terminarea stării de urgenţă. Așadar, conducerea clubului UTA este nevoită să găsească alte resurse pentru plata salariilor, iar variante nu prea sunt. Cert este că situaţia încă nu „arde”, dar odată cu trecerea timpului pot surveni nemulţumiri ale jucătorilor, confruntaţi şi ei cu o situaţie destul de complicată.