Florii îndoliate în fotbalul arădean: Adrian Lucaci, preşedintele AJF Arad, s-a stins din viaţă

Florii îndoliate în fotbalul arădean: Adrian Lucaci, preşedintele AJF Arad, s-a stins din viaţă

Fotbalul arădean este zguduit de o nouă veste tragică. În urmă cu puțin timp a încetat din viață la doar 53 de ani Adrian Lucaci, președintele AJF Arad. Dispariţia sa lasă un gol imens în familia fotbalului arădean şi nu numai, Lucaci pierzând lupta cu boala, care l-a măcinat teribil în ultimii ani. Cu 190 de meciuri în Divizia A și 150 de meciuri în Divizia B, apărând culorile celor de la UTA, Sportul Studenţesc, Universitatea Cluj şi Steaua, Adrian Lucaci a fost ales preşedintele AJF Arad în 2014. Acum era în al doilea său mandat în fruntea fotbalului judeţean, având respectul şi admiraţia multor colegi din ţară, dar şi a conducerii FRF.

Aradul a fost dat exemplu pozitiv nu o dată, datorită proiectelor promovate şi a numărului de echipe participante în cele trei eşaloane, dar şi a competiţiilor organizate, multe în premieră pentru fotbalul românesc. Printre altele, Adrian Lucaci a fost promotorul manifestărilor dedicate celor „120 de ani de fotbal în România”, proiect de suflet, care scoate în evidenţă rolul Aradului în dezvoltarea fotbalului românesc.

În 2019, a fost recompensat de administrația locală cu Titlul de Excelenţă în domeniul sportului, pentru activitatea sportivă marcantă şi contribuţia adusă la dezvoltarea fotbalului arădean.

„Aradul este cunoscut ca o capitală politică a Marii Uniri și mă gândeam ce frumos ar fi ca acest oraș de elită să se poată numi capitală și când vine vorba despre sport, mai ales de fotbalul românesc. Asta îmi doresc din funcția pe care o ocup. Oficial vorbind fotbalul românesc s-a născut pe meleagurile noastre și a rămas în familia Aradului ca un membru de bază, de valoare și, cultivat cu dragoste, a ajuns să aibă în timp tradiție și un loc aparte în inimile arădenilor” – a declarat Adrian Lucaci, la momentul primirii Titlului de Excelenţă.

Dumnezeu să îl odihnească!

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *