UTA este aproape să revină în Liga 1 după o pauză mai lungă de un deceniu

UTA este aproape să revină în Liga 1 după o pauză mai lungă de un deceniu
0 comments, 28/02/2020, by , in Fotbal, Liga2, Ultimele stiri

Pauza de iarnă a luat sfârșit și în Liga a 2-a. Luni, 24 februarie, de la ora 17:30, UTA joacă în deplasare cu Csikszereda Miercurea Ciuc. „Alb-roșii” reiau campionatul din postura de lideri, cu patru puncte avans față de ocupanta locului secund, CS Mioveni.

Avansul față de locul 3, locul de baraj ocupat în prezent de Rapid, este de șase puncte, iar față de locul 4, ocupat de FC Argeș, este de opt puncte. Echipa fanion a Aradului este mai aproape ca niciodată de promovare. Nu spunem acest lucru doar din perspectiva poziției ocupate în clasament, ci și ale lotului și pregătirii făcute în Antalya.

Și casele de pariuri remarcă șansele mari de reîntoarcere în prima ligă. Dacă mizați pe ea, iar la finalul sezonului dați o verificare bilet Winner, puteți vedea că ați câștigat niște bani.

Lotul a fost întărit în perioada de mercato

Antrenorul Laszlo Balint are la dispoziție un lot mai puternic decât cel din toamnă-iarnă. Au venit Soufiane Jebari (atacant, de la Csikszereda), Simon Rrumbullaku (fundaș stânga, FC Kukesi) și Radu Crișan (fundaș central, Astra, împrumut).  Daniel Bolboașă a plecat la Astra, dar în locul său a fost adus

Dragoș Balauru, un portar bun, gata să îl suplinească pe Iacob.

Jebari poate avea un aport însemnat pe partea ofensivă, dar are nevoie de timp pentru a se integra. El a fost folosit în trei dintre cele patru partide de verificare din Antalya.

„Echipa este pregătită de reluarea campionatului”

Antrenorul secund Cezar Zanfir a tras concluziile după perioada de pregătire din Antalya: „În mare parte ne-am atins obiectivele, suntem bucuroși că nu am avut accidentări și că terminăm cantonamentul cu bine. După părerea mea, echipa este pregătită de reluarea campionatului, deși vom avea un meci greu la Miercurea Ciuc, dar cred că vom trece cu brio peste acest obstacol”. Despre noii veniți, colaboratorul lui Laszlo Balint spus că „în pregătire, au lăsat o impresie bună, așteptăm să dovedească acest lucru și pe teren”.

În Turcia, UTA a jucat patru partide amicale, Buhăcianu fiind golgheterul perioadei de pregătire, cu trei reușite:

3-1 cu Racing Union Luxemburg (goluri Moise și Buhăcianu x2)

Echipa de start: Iacob – Tomozei, Ilie, Melinte, Simo – Oroian  Moise, Isac, Bustea – Ioniță, Buhăcianu.

1-1 cu Gremio Novorizontino (selecționata olimpică a lui Germio) gol C. Rus

Echipa de start: Bolboașă – Tomozei, Melinte, Crișan, Roumpoulakou – Moise, Hrezdac, Miculescu, Ursu, Jebari – Buhăcianu.

2-0 cu Arsenal Tula (goluri Buhăcianu și Bustea)

Echipa de start: Iacob – Tomozei, Melinte, Ilie, Simo – Moise, Isac – Oroian, Ioniță, Bustea – Buhăcianu

2-4 cu Vorskla Poltava U21 (goluri Miculescu și C. Rus)

Echipa de start: Bolboașă – A. Rus, Crișan, Pașcu, Ciucur – Hrezdac, Pușcaș – Miculescu, Jebari, Ursu – C. Rus.

Înfrângerea din ultimul meci l-a înfuriat pe antrenorul principal, nemulțumit în primul rând de atitudinea arătată de jucător: „Nu prea sunt multe de spus după un meci în care primești patru goluri de la o echipă într-adevăr bună, chiar dacă e una formată exclusiv din jucători sub 21 de ani. Sunt total nemulțumit de majoritatea momentelor jocului, iar singurul aspect pozitiv după acest meci este că suntem cu toții sănătoși și că încheiem acest cantonament fără probleme medicale. Altfel, din păcate, sunt semnale clare că unii dintre jucători trebuie să își schimbe atitudinea”.

În această iarnă, în afara celor disputate în Antalya, UTA a mai jucat partide de verificare în România cu: UTA U19 (7-0), Progresul Pecica (5-1), Crișul Chișineu Criș (3-1).

Pe locul 3 după valoarea lotului

Potrivit site-ului transfermarkt.com, valoarea lotului este de 4,1 milioane de euro. Astfel, UTA este pe locul 3 în această ierarhie, după Rapid (4,88) și Concordia Chiajna (4,3). În schimb, are lot mai valoros decât U Cluj (4,08 milioane) și Petrolului (3,88 milioane).

Top 3 jucători din lot după cotele de piață:

  1. Romario Moise (mijlocaș, 23 de ani) – 400.000
  2. Valentin Buhăcianu (atacant, 26 de ani) – 350.000
  3. Ciprian Rus (atacant, 28 de ani) – 350.000

O veste bună despre stadion

Primăria Arad a anunțat că a atribuit contractul de lucrări pentru finalizarea stadionului „Francisc Neuman” singurei firme care a participat la ultima licitație efectuată. După semnarea înțelegerii, respectiva firmă trebuie să finalizeze lucrările la noul stadion în termen de șase luni. Astfel, arena ar trebui să fie dată în folosință la finalul lunii august, adică după începerea noului sezon al Ligii I, care este programată la mijlocul lunii iulie.

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *