UTA e avantajată de ţintar: Farul vine la Arad fără cinci olimpici, dar cu Adi Petre!

UTA e avantajată de ţintar: Farul vine la Arad fără cinci olimpici, dar cu Adi Petre!

Portarul Marian Aioani, fundaşii Virgil Ghiţă şi Radu Boboc, mijlocaşul Andrei Ciobanu şi atacantul George Ganea – toţi plecaţi astăzi cu naţionala U23 spre Tokyo, pentru Jocurile Olimpice – sunt marile absenţe ale Farului Constanţa în meciul de la Arad, contând pentru prima etapă a Ligii 1 la fotbal. Aşadar, Gică Hagi nu se va putea baza la întâlnirea de duminică, ora 18:30, cu UTA, pe cei cinci olimpici ai săi, dar „Regele” are cu siguranţă soluţii în lot pentru a-i înlocui. Iar una din variantele ofensive este chiar arădeanul şi fostul utist Adrian Petre, vârf în care Hagi are mare încredere. Fost golgheter în 2017 la Arad, în Liga a II-a, Petre a intrat într-o pasă proastă din care nu mai poate să iasă deja de vreo doi ani, revenirea sa la UTA, în sezonul trecut, dovedindu-se un fiasco total. A marcat un singur gol, şi acela în Cupă, iar prestaţiile modeste l-au făcut pe Laszlo Balint să renunţe la serviciile sale. Rămâne de văzut dacă Adi Petre va avea un cuvânt de spus în meciul dintre UTA şi Farul.

Farul nu impresionează ca şi lot, dar Hagi are ambiţii mari

Fosta Viitorul, acum Farul în urma fuziunii dintre cele două cluburi de pe litoral, s-a despărţit de o serie de jucători, precum Valentin Cojocaru, Răzvan Grădinaru, Juvhel Tsoumou, Romario Benzar, David Babunski, Marquinhos, Jo Santos, Cosmin Matei sau Cătălin Căbuz. Au fost achiziţionaţi în schimb fotbalişti precum Marian Aioani, Ionuţ Larie, ajuns chiar căpitan la Farul, Adrian Petre, Romario Pires, Florin Purece sau atacantul spaniol Jefte Betancor, iar alţii, cum ar fi Bradley de Nooijer, Arpad Tordai sau Cosmin Dur-Bozoancă, au revenit la echipă. În ultimul amical disputat înaintea debutului de sezon, Farul a remizat, 1-1 cu bulgarii de la Cerno More Varna, gol reuşit de Alexi Pitu. Hagi a început cu o formulă ce ar putea fi aliniată şi la Arad, în faţa UTA-ei: Tordai – Dussaut, Larie, Mladen, Brad – Josemi, Pires, Grameni, Chiţu – Petre, Pitu.

Absenţele „marinarilor” ar putea cântări greu pe „Francisc Neuman”

Am înţeles că la Arad va fi un stadion pe jumătate plin, dar asta ne va ambiţiona şi mai mult pentru a da totul şi de a ne întoarce acasă cu trei puncte. Va fi un meci greu, ca orice început, dar trebuie să ne facem jocul, să avem posesie şi să atacăm„, a spus căpitanul Larie, într-un interviu acordat în exclusivitate celor de la Farul TV. UTA are şi ea ceva probleme de lot pentru meciul de duminică, Benga fiind bolnav, Ilie accidentat, Vorobjovas abia revenit în circuitul echipei după probleme medicale, în vreme ce Isac mai are de recuperat.

(foto facebook, Farul Constanţa)

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *