UTA BD riscă să rateze la „masa verde” calificarea în Cupa României

UTA BD riscă să rateze la „masa verde” calificarea în Cupa României

Divizionara secundă UTA Bătrâna Doamnă a câștigat pe teren cu CSM Lugoj, scor 2-1, în turul IV al Cupei României, dar riscă să piardă la „masa verde”! Arădenii pot rata accesul în faza următoare a competiţiei „KO” pentru că au făcut patru schimbări, lucru nepermis de regulament într-un joc de Cupă în care sunt implicate formații din Liga a II-a. Vlad, Sorian, Rus și Szekely au fost cei patru jucători care au intrat pe parcurs în meciul de pe stadionul „Tineretului”. Contactat de pressalert.ro, antrenorul Lugojului, Cosmin Petruescu, a spus cu fair-play că arădenii merită calificarea, dar nu exclude bucuria unui verdict așteptat. „Conform regulamentelor am avea câștig de cauză. UTA a câștigat însă pe teren, merită să meargă mai departe. Dacă am câștiga la masa verde nu ar fi o veste care să ne întristeze”, a spus Petruescu pentru sursa mai sus menţionată.

Petruescu: „UTA merită calificarea”

Timișenii nu au făcut contestație, dar în asemenea cazuri cei de la Comisia de Competiții se autosesizează pe baza raportului de joc. Totuşi, CSM Lugoj a trimis o adresă la FRF pentru reglementarea situației, iar UTA BD riscă să piardă calificarea. Oficialii arădeni se apără, trimiţând şi ei o adresă oficială pe adresa Federaţiei, în care se menţionează că echipa e nou promovată şi încă nu a evoluat în Liga a II-a, dar şi că arbitrii au confirmat şi apoi permis efectuarea celor patru schimbări.

Articolul 30, alineatul 11 din ROAF: „În faza naţională, la jocurile care angrenează echipe din Liga a 3-a şi echipe din ligile inferioare acesteia se pot efectua patru înlocuiri de jucători pe toată durata jocului. În jocurile la care participă echipe din Liga a 2-a sau Liga I se pot efectua maxim trei înlocuiri de jucători.”

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.