UTA BD bate la scor Reşiţa, Pîncota pierde acasă cu Olimpia

UTA BD bate la scor Reşiţa, Pîncota pierde acasă cu Olimpia
0 comments, 17/10/2015, by , in Fotbal, Liga2, Ultimele stiri

„Roş-albii” au obţinut astăzi primul succes stagional în Liga a II-a pe stadionul „Motorul”. Pe un teren greu, îmbibat cu apă, utiştii s-au mobilizat exemplar şi au pus la respect Metalul Reşiţa, ultima clasată din „B2” neavând nici o şansă la Arad. Scorul a fost deschis în minutul 22 de veteranul Botiş, care a înscris din apropiere după un corner executat de Strătilă. Oaspeţii au acuzat şocul şi au mai încasat pe final de repriză încă două goluri: mai întâi, în minutul 40, Szekely a marcat cu capul din trei metri, în urma unei centrări perfecte venite de Polgar, pentru ca Hlistei să stabilească în minutul 44 scorul primei părţi, cu un şut la colţul lung, care l-a păcălit pe portarul reşiţenilor. „Lanterna roşie” a seriei nu s-a regăsit nici după pauză, iar la patru minute de la reluare Szekely a realizat „dubla”, cu un şut plasat la colţul lung, 4-0 în minutul 49.

Spectacol arădean în faţa ultimei clasate

Replica Reşiţei a venit târziu, după exact o oră de joc, Skraparas marcând cu un şut bun de la 20 de metri, care l-a surprins pe Miron. Până la final, arădenii s-au jucat cu ocaziile, Strătilă, Petre şi Rus ratând alte şanse bune de a majora scorul. Totuşi, Strătilă a făcut 5-1 în minutul 88, cu un şut de la 23 de metri, iar UTA Bătrâna Doamnă îşi trece în cont încă trei puncte importante. O primă victorie clară obţinută în faţa propriilor suporteri, iar la Arad începe să adie a vânt de promovare. Roland Nagy a început meciul de astăzi în formula: Miron – Polgar, Manea, Botiș, Burlă (69 Gligor) – Strătilă, Jorza, Chindriș, Hlistei (82 Vlad) – Rus, Szekely (63 Petre).

Pîncota pierde puncte importante

Cealaltă reprezentantă a judeţului în Liga a II-a, Şoimii Pîncota, a ajuns la a doua înfrângere consecutivă, confirmând pe undeva gestul lui Ionuţ Popa, de acum două săptămâni, când antrenorul echipei arădene îşi făcea poză cu clasamentul, Pîncota fiind atunci pe locul trei. Prima parte a meciului de astăzi, din Podgorie, a fost destul de echilibrată şi încâlcită, cu puţine faze de poartă. Sătmărenii au început mai tare jocul, iar în minutul 2 Tătaru a trimis mingea, cu o lovitură de cap, în transversală. Gazdele au fost mai incisive după prima jumătate de oră, Pirtea, Dragalina şi Alin Mihai creând pericol la poarta adversă, fără însă ca tabela de marcaj să sufere vreo modificare, 0-0 la pauză. „Şoimii” au început foarte slab mitanul secund, iar Bura a deschis scorul, după o cursă impetuoasă pe dreapta a lui Boştină.

Final încins, cu Boştină în poartă

Sătmărenii s-au întrecut apoi în ratări, doar Irimia salvând desprinderea oaspeţilor, la un şut din 16 metri al aceluiaşi activ Boştină. Fără orizont şi cu probleme la construcţie pe faza de atac, Pîncota putea fi taxată pe final la un contraatac sătmărean, dar Selagea, scăpat singur cu Irimia, a şutat alături. Pe final, portarul oaspeţilor, Băican, a fost eliminat la un conflict cu Issa, însă Pîncota nu a profitat în ultimele minute de faptul că între buturile Olimpiei s-a aflat Boştină, scor final 0-1. Ionuţ Popa a început cu: Irimia – Dan, Dubeștean, Pascariu, Siminic – Pavel (46 Fuchs), Issa – Leucuţa (64 Oprea), Dragalina (64 Danci), Pirtea – A.Mihai.

Foto: UTA Arad (facebook).

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *