UTA are „verde” pentru TAS! Play-off-ul Ligii 2, trecut de FRF prin Comitetul Executiv

UTA are „verde” pentru TAS! Play-off-ul Ligii 2, trecut de FRF prin Comitetul Executiv

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal, întrunit astăzi în mod statutar,  în prezența majorității membrilor săi, Gino Iorgulescu și Kyros Vassaras absentând motivat, a adoptat o serie de decizii. Printre acestea se numără şi mult mediatizatul play-off al primelor şase echipe din Liga a II-a, cu înjumătăţire de puncte, ca urmare a hotărârii Comitetului de Urgenţă adoptată încă din 14 mai.  „Aprobă cu majoritate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgență al FRF nr. 13 din 14.05.2020 și o abținere a domnului Emilian Hulubei pentru punctul 1 din Hotărâre. Domnul Hulubei este de acord cu modalitatea stabilită de desfășurare a Ligii 2 în partea superioară a clasamentului„, se menţionează pe site-ul oficial al FRF. UTA a anunţat printr-un comunicat oficial, încă din seara zilei de 13 mai, când varianta de play-off era deja votată, că va ataca decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Ulterior, Claudiu Drăgan, director de competiţii al clubului arădean, a reconfirmat faptul că UTA va apela la instanţă, pentru a i se face dreptate.

Cum FRF a trecut decizia, astăzi şi prin Comitet Executiv, oficialii „Bătrânei Doamne” pot pregăti dosarul pentru TAS, asta dacă nu cumva s-au răzgândit. „Menționăm că FRF, organizator și al competiției Liga a III-a, a validat scenarii în care echipele care conduceau clasamentele seriei cu minim 3 puncte au fost promovate direct, arbitrând astfel cu măsură diferită eșaloanele la care este organizator. Ne rezervăm dreptul de a ataca decizia Comitetului Executiv la forurile competente pentru inechitatea și diminuarea meritului sportiv și a deciziei discriminatorii doar împotriva clubului nostru”, se menţiona în comunicatul clubului UTA, de pe 13 mai.

Se va „juca” promovarea (şi) la Lausanne?!

Vă reamintim că FRF a decis ca Liga a II-a să se „îngheţe” de la locul 7 în jos, iar primele şase clasate (UTA, CS Mioveni, Turris, Petrolul, Campionii FC Argeş şi Rapid) să joace într-un play-off ce ar trebui să înceapă pe 4 iulie. Se va juca doar într-o singură manşă, în cadrul a cinci etape, iar UTA urmează să dispute trei meciuri acasă. Arădenii sunt cei mai nedreptăţiţi de acest sistem de înjumătăţire a punctelor, avansul de 11 puncte, luat după 24 de etape, reducându-se la doar cinci, în urma deciziei de a continua campionatul cu acest play-off.

De aici şi nemulţumirea liderului Ligii a II-a, care îşi vede promovarea în Liga 1 ameninţată. În noul clasament al play-off-ului Ligii 2, UTA are 25 de puncte, Mioveni şi Turris câte 20, iar Argeşul, Petrolul şi Rapid, câte 19. Altfel, Comitetul Executiv al FRF a aprobat, tot astăzi, cu unanimitate de voturi dezafilierea clubului CS Național Sebiș, în temeiul art. 24 alin. 2 lit. a din Statutul FRF.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *