UTA are nevoie de multe „ingrediente” pentru a da lovitura în Bănie! Un nou duel de play-off pentru arădeni

UTA are nevoie de multe „ingrediente” pentru a da lovitura în Bănie! Un nou duel de play-off pentru arădeni

În Liga 1 la fotbal se joacă la foc automat pe acest final de an, cu ultimele două etape din 2021 programate în această săptămână. Pentru UTA sunt meciuri foarte importante în lupta pentru play-off, mai ales că dă piept cu două din contracandidatele la o clasare în primele şase locuri. Prima deplasare e în Bănie, unde trupa lui Laszlo Balint va înfrunta o altă formaţie în scădere de formă, CSU Craiova, care din candidată la titlu a ajuns să tremure pentru o poziţie de play-off! UTA a marcat un singur gol şi a adunat doar trei puncte în şase etape, serie cu adevărat neagră pentru “roş-albi”, datori în faţa fanilor după o ultimă impresie palidă lăsată în ultimul meci din 2021 de pe “Francisc Neuman”, cu FC Botoşani. Nici oltenii nu stau mult mai bine, fără victorie de cinci runde, perioadă în care au contabilizat doar două egaluri şi trei înfrângeri! Scaunul lui Reghecampf nu mai e atât de sigur, iar meciul cu UTA poate fi decisiv pentru antrenorul Craiovei, tot mai contestat de suporteri. Chiar dacă nu a învins etapa trecută, “Bătrâna Doamnă”, locul 9, cu 26 de puncte, a fost ajutată de alte rezultate indirecte şi a rămas la patru puncte de locul 6, ultimul ce duce în play-off, practic exact diferenţa ce o separă de Universitatea, care are 30 de puncte şi e pe 5. Se anunţă, aşadar, un meci de mare luptă şi intensitate pe “Ion Oblemenco”, cu gazdele totuşi favorite, mai ales dacă ne raportăm la loturile celor două formaţii. Un plus pentru ambele echipe e că gazonul arenei din Craiova e destul de bun, existând premisele unui joc cursiv şi frumos. Aceste aspecte au fost subliniate și de Laszlo Balint, care ştie cum ar trebui să se exprime echipa sa: „Craiova este o echipă de tipul celor de la FCSB, care ajunge foarte ușor la poartă. Tocmai de aceea trebuie să afișăm siguranță, o organizare foarte bună și disciplină pe momentul defensiv, dar pe de altă parte aștept să avem personalitate când e mingea la noi. Se va juca pe un gazon bun, care va avantaja ambele echipe. Avem și noi jucători tehnici, capabili să pună mingea jos, să dezvolte o posesie progresivă”, a spus astăzi Balint, înainte de plecarea spre Craiova.

22 de jucători în autocar: utiştii leagă deplasările şi de la Craiova pleacă spre Voluntari

Având în vedere faptul că după meciul de la Craiova echipa se va deplasa direct la Voluntari, unde va juca vineri, UTA a luat în autocar 22 de jucători, pentru a acoperi eventualele probleme de lot care ar putea apărea înainte de meciul din ultima etapă a anului. Vor rămâne acasă doar al treilea portar, Mociu, Mar care, deși a fost legitimat în cele din urmă, acuză mici probleme medicale și Vorobjovas, accidentat în meciul cu Botoşaniul. „Imediat după meciul cu Botoșani, Mode i-a transmis doctorului că resimte ceva dureri la genunchi. A încercat să facă un RMN astăzi, dar din păcate aparatul nu a funcționat. La prima vedere pare o entorsă de genunchi cu afectarea ligamentului. Nu este nimic grav, dar pe perioadă scurtă nu este disponibil. În rest nu avem probleme, toți jucătorii pot reprezenta variante. Fiecare jucător este important în acest vestiar. Știu că sunt jucători nemulțumiți că nu joacă și este foarte bine. Nemulțumirea lor trebuie să se transforme într-o reacție benefică în primul rând pentru ei și pentru echipă. Alegerile mele sunt făcute în funcție de strategia de la un anumit meci și după forma sportivă. Sunt jucători care nu sunt la nivelul pe care-l așteptăm și atunci pot apărea modificări, atât la acest meci de la Craiova cât și la la Voluntari. Fiecare jucător este foarte important”, a ţinut să mai precizeze antrenorul UTA-ei, care, totuşi, le oferă destul de puţine şanse unor jucători precum Isac, Antal, Bustea, Călin sau Mercioiu, asta în condiţiile în care nici alţii nu dau un randament prea bun.

Balint speră să aibă şi noroc, UTA va fi arbitrată în premieră de Chivulete!

Antrenorul UTA-ei a mai adăugat că prima condiție pentru un rezultat bun la Craiova este ca echipa să fie 100% din punct de vedere fizic, tactic și mental, dar speră ca şi norocul să fie de data asta de partea băieţilor pe care îi antrenează. „Mergem cu încredere, chiar dacă în ultima vreme ne-a lipsit gustul victoriei, al golului, dar cred că ne-a lipsit, în principal, pragmatismul. Dacă eram mai pragmatici, în acest moment aveam mai multe puncte, important e să credem în potențialul nostru. Nici ei nu sunt într-un moment foarte bun, așa că eu sper să profităm de vulnerabilitățile lor, dar și de momentele dificile pe care sper să îi punem pe cei de la Craiova”, a conchis Balint. Meciul din Bănie, programat marţi, 14 decembrie, de la ora 20:30 (direct Digi, Telekom şi Look), contează pentru etapa a 20-a din Liga 1 şi va fi arbitrat la centru de bucureşteanul Andrei Chivulete, ajutat la cele două margini de Alexandru Cerei din Cluj – Napoca şi Andrei Constantinescu din Bucureşti. Chivulete o „fluieră” în premieră în acest sezon pe UTA, iar arădenii speră să nu aibă motive să conteste arbitrajul, aşa cum s-a întâmplat după jaful de pe Arena Naţională, cu FCSB. În tur, UTA câştiga cu 1-0 prin reuşita lui Antal, din mintul 70, meci după care oltenii au contestat dur arbitrajul.

(foto: gsp.ro)

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.