UTA – Academica Clinceni 3-0 (2-0) În premieră, roș-albii au încris trei goluri pe noul stadion

UTA – Academica Clinceni 3-0 (2-0) În premieră, roș-albii au încris trei goluri pe noul stadion

Au trecut aproape doi ani de când UTA a debutat pe arena Francisc Neuman și cifra de trei goluri într-un meci, în dreptul echipei fanion din orașul de pe Mureș, părea de neatins. Borna a fost bifată ieri, la al 36-lea meci pe noul stadion, unul neterminat, în care bate vântul printre tribune și acoperiș, ori pe la colțurile lui, rămase necosmetizate. Autoritățile locale au datoria să se ridice la nivelul anului în care trăim și la competițiile la care visează echipa și minunatul ei public.

 

Clienții preferați…

Meciul în sine a fost la discreția lui Ubbink&co. din startul lui și până la ultimul fluier al arbitrului Florin Andrei din Târgu Mureș, corect și discret, așa cum ar trebui să fie mereu un cavaler al fluierului. În fața unei echipe care a plecat învinsă de la Arad și în urmă cu două săptămâni (n.r., scor 2-0), jucătorii pregătiți de Ionuț Badea au exersat diferite scheme, reușind faze de poartă în urma unui pressing eficient. Ce-i drept, nivelul modest al adversarului a permis acest lucru, însă e bine că acest lucru s-a concretizat, startul din play-out fiind, așadar, unul cu dreptul.

 

Erico și „dubla” lui Otele

Presiunea de pe umerii localnicilor a fost repede risipită. Ubbink l-a găsit pe Erico cu o centrare dintr-o lovitură liberă de pe dreapta, iar stoperul din Țara Cafelei a înscris cu capul, din preajma punctului cu var (1-0, 9). A fost primul gol pentru brazilianul care a avut în sezonul trecut cinci reușite. Oaspeții au fost masați apoi în propria jumătate, Ubbink și Baravykas nereușind să-l învingă pe Ureche. Iar după câteva minute în care arădenii și-au tras sufletul, a venit și golul doi. Otele și-a reglat tirul după ce, cu o fază înainte, nu a fost suficient de precis. Nigerianul a șutat sub transversală (2-0, 41) în urma unei pătrunderi pe stânga, născută din degajarea lui Iacob și inteligența lui Cardoso. La revenirea de la cabine, meciul a fost la discreția băieților în alb-roșu. S-a făcut rapid scor de forfait. Ubbink l-a găsit pe Cardoso la limita offside-ului, acesta a fost blocat de portar, apoi a trimis cu capul în bara din dreapta, iar Otele, atent, a realizat „dubla” (3-0, 48).

 

Debut la 16 ani

Repriza a fost presărată cu câteva evenimente care merită menționate. Mai întâi, Miculescu a părăsit terenul accidentat, după o problemă la coapsă și a fost înlocuit cu Pătlăgică (64). Laukzemis, care a împlinit 30 de ani în ziua jocului, a intrat pe teren împreună cu Fl. Matei (77) în locul lui Cardoso și Otele. Lituanianul a fost la un pas de a-și serba ziua cu o reușită, dar execuția pretențioasă cu exteriorul i-a adus doar o bară și un oftat prelung al tribunelor (84). În fine, la UTA a debutat Fabiano Duarte Cibi, căpitan al echipei naționale U17 a României, un mijlocaș născut la 22 martie 2005. Tânărul jucător originar din Timișoara a intrat în locul căpitanului Ubbink (86).

Bogdan Cioara

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.