UTA – Academica Clinceni 2-0 (1-0) În sfârșit, a fost liniște pe final…

UTA – Academica Clinceni 2-0 (1-0) În sfârșit, a fost liniște pe final…

Deși, poate, unora nu le place, o victorie rămâne o victorie, chiar dacă a fost obținută destul de greu, în fața lanternei roșii. Unde era acum UTA, dacă din cele 13 egaluri pe care le-a contabilizat în clasament, vreo cinci dintre ele erau transformate în victorii… chinuite? Dar cum cele zece puncte la care am făcut referire au rămas undeva în neant, nu ne rămâne decât să ne bucurăm de această izbândă obținută cu ceva trudă…

Așadar, Badea a început meciul cu o formulă de echipă cu un singur vârf de atac, canadianul Ongaro, într-un 4-1-4-1 elastic, dar inestetic în dese momente, în fața „lanternei roșii”. Iar pressingul echipei a dat roade după un sfert de oră, când Erico a trimis cu capul în fața porții după centrarea lui Ubbink din corner, iar Miculescu a fost în gura porții, acolo unde i-ar sta bine mereu, înscriind tot cu capul, la fel ca în precedentul succes al roș-albilor, cu Sepsi Sf. Gheorghe (1-0, 15). Ieșită din amorțeală, Academica a atacat curajos, într-un 3-5-2 pe faza ofensivă cu belgianul Mboko și austriacul Holzmann pistoanele din benzi. După o astfel de ieșire în jumătatea adversă, în urma unui corner, croatul Vrdoljak i-a dat emoții lui Iacob, cu o execuție din întoarcere (23). Ongaro a trecut pe lângă majorarea scorului când șutul său deviat a fost reținut de Ureche (30).

Mai activi după pauză au fost oaspeții, care au trecut de două ori pe lângă egalare, prin Robert Ion (59) și nou intratul Dumitrache (60), dar de fiecare dată, Iacob a fost de netrecut. Publicul a început să huiduie o pasă de la centru spre propriul portar, iar odată cu intrările lui Dangubic și mai apoi Cardoso, arădenii au ținut mai mult mingea în jumătatea adversă. E important de menționat că vizitatorii au încheiat meciul cu cinci jucători sub vârstă (!), dintre care doi de 16 ani, Melniciuc și A. Dima. Și pe acest fond privat de experiență, căpitanul Ubbink a adus liniștea în tabăra localnicilor, cu un șut plasat lângă bară din marginea suprafeței de pedeapsă (2-0, 83). Dangubic a mai irosit o ocazie monumentală în prelungiri, ratând prilejul de a număra trei goluri pe Arena Francisc Neuman.

Cu nouă puncte după cinci meciuri și fără înfrângere în mandatul lui Ionuț Badea, „Bătrâna Doamnă” se deplasează marți la Târvoviște, în intermediară, urmând să primească vizita celor de la Mioveni sâmbătă, în ultima etapă a sezonului regular.

Bogdan Cioara

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.