UTA a primit licenţa pentru Liga 1. Meszar: ”Felicitări şi mulţumiri staff-ului administrativ”

UTA a primit licenţa pentru Liga 1. Meszar: ”Felicitări şi mulţumiri staff-ului administrativ”

Federația Română de Fotbal, prin Departamentul de licențiere, a hotărât să acorde clubului UTA licența pentru participare la Campionatul Național Liga I sezonul competițional 2020-2021 fără nicio sancțiune financiară sau de penalizare cu puncte. ”Felicit și mulțumesc întregului staff administrativ pentru volumul de muncă depus în întocmirea celor cinci dosare pentru criteriile de infrastructură, financiar, personal și administrație, juridic și sportiv”, transmite Alexandru Meszar, cel cunoscut drept părintele proiectului UTA.

Aşadar, UTA are undă verde spre Liga 1, dar drumul spre promovare se anunţă destul de greu. Urmează cinci finale în play-off-ul Ligii a II-a, cu echipa arădeană plecând din postură de lider, la cinci puncte distanţă faţă de a doua clasată. Pot fi chiar mai multe lungimi avans, dacă UTA câştigă procesul de la TAS, în speţa înjumătăţirii de puncte. Indiferent de situaţie, „Bătrâna Doamnă” are şanse mari să revină, după 12 ani de pauză, în elita fotbalului românesc.

Speră să o facă pe noul stadion, care ar putea fi gata până la mijlocul lunii august. Deşi în dosarul de licenţiere a trecut, în dreptul stadionului pe care ar urma să joace în Liga 1 – probabil ca variantă de rezervă – arena Motorul. Un alt club care a confirmat primirea licenţei pentru Liga 1 este Rapid Bucureşti.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *