UTA a îndeplinit formalitatea cu puştii Mediaşului şi aşteaptă încrezătoare derby-ul cu Rapid

UTA a îndeplinit formalitatea cu puştii Mediaşului şi aşteaptă încrezătoare derby-ul cu Rapid

UTA a îndeplinit formalitatea astăzi, în faţa ultimei clasate din Liga 1. Gaz Metan Mediaş este virtual retrogradată  şi cu o echipă extrem de tânără face mai mult figuraţie în play-out, aşteptându-şi parcă sfârşitul, adică falimentul. Medieşenii au fost victime sigure pe Arena „Francisc Neuman”, unde UTA s-a impus la pas fără să forţeze, scor 4-0 (3-0). Ionuţ Badea nu şi-a menajat piesele grele, pe care le-a trimis pe teren şi până la pauză a rezolvat soarta jocului. În minutul 10, la capătul unei faze prelungite de atac, Cardoso a marcat împotriva fostei sale echipe, trimiţând în plasă din careul mic, 1-0. Peste alte zece minute, arbitrul Antonie a acordat penalty la un fault asupra lui Batha, însă apoi s-a răzgândit și a mutat lovitura în afara careului, după ce s-a consultat cu asistentul şi arbitrul de rezervă. Totuși, golul doi a venit relativ repede, în minutul 25, atunci când activul Vukcevic a centrat de pe dreapta, mingea a ajuns la Vorobjovas, care a marcat cu latul, din mijlocul careului mare. S-a făcut 3-0 după exact o jumătate de oră, Otele marcând elegant, cu un lob peste portar, după o pasă filtrantă a lui Ubbink.

Conturi încheiate încă de la pauză: „dublă” Vorobjovas, Otele şi Cardoso au marcat şi ei

Totuşi, antrenorul UTA-ei i-a scos la pauză pe Miculescu şi Vukcevic, iar „roş-albii” nu au mai apăsat pe acceleraţie, jucând parcă la trecerea timpului. Chiar șașa, a venit și golul patru, în minutul 74, când lituanianul Vorobjovas a înscris un gol frumos marca „Del Piero”, cu un şut cu efect de la 17 metri, mingea oprindu-se în vinclul porții. Victorie clară şi o repetiţie utilă în perspectiva derby-ului de sâmbăta viitoare, cu Rapid, de care şi-au amintit şi suporterii arădeni. Atât pe parcursul meciului dar şi la final, fanii au scandat împotriva marilor rivale, Poli şi Rapid. UTA face 26 de puncte şi urcă pe un intermediar loc 8, al doilea din play-out, la egalitate cu giuleştenii lui Adi Mutu, care au însă de jucat meciul din această seară, cu FC Botoşani.

Formaţii: 

UTA: Balauru – Vukcevic (Fl. Matei), Erico, Benga, Shlyakov – Batha (Hrezdac), Vorobjovas – Miculescu (Pătlăgică), Ubbink, Otele (Mercioiu) – Cardoso (Dangubic)

Gaz Metan: Bumbar – Kanda, Avram, Santos – Ursu (Covaci), Junior, Iancu (Tala), Costea, Maxim – Gașpar, Domșa. 

Au arbitrat: A. Antonie (București) – la centru, D. Lucaciu (Cluj) și R. Soponar (Baia Mare). Obs. FRF: A. Ioniță (București); LPF: R. Gabor (Hunedoara).

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.