UTA a câştigat în stil mare la Timişoara

UTA a câştigat în stil mare la Timişoara
0 comments, 01/09/2018, by , in Fotbal, Liga2, Ultimele stiri

UTA a obţinut, astăzi, o victorie clară la Timişoara, în faţa lui ACS Poli, meci contând pentru etapa a 5-a a Ligii a II-a. Încurajaţi de aproximativ 50-60 de suporteri veniţi de la Arad, utiştii au făcut legea pe “Dan Păltinişanu”, luându-şi astfel revanşa după barajul de promovare în Liga 1, pierdut chiar în faţa timişorenilor, în vara anului trecut. Pe atunci, Ionuţ Popa era în tabăra adversă.

Revenind la prezent, prima parte a meciului de la Timişoara a fost destul de anostă, cu o UTA, totuşi, ceva mai activă. “Roş-albii” au dominat şi au insistat mai mult, aflându-se aproape de gol prin Coulibaly, în minutul 19, al cărui şut a trecut puţin alături, pentru ca în minutul 36 să asistăm la deschiderea scorului: Pop l-a angajat excelent în careu pe Cubleşan, care după ce l-a depăşit elegant pe Basic, l-a executat frumos pe Curileac, de la 10 metri. Peste alte trei minute, UTA putea să îşi mărească avantajul, dar Benga şi apoi Pop l-au luat la ţintă din doar câţiva metri pe Curileac, în urma unui corner executat de Vădrariu.
Descătuşare la finalizare
Tot arădenii au început mai bine partea a doua, iar Pop şi-a trecut în cont o nouă şansă mare, şutând slab, din postură de singur cu portarul. Gazdele şi-au creat prima ocazie abia în minutul 67, când Popovici, din poziţie suspectă de ofsaid, a reluat cu capul, puţin pe lângă poartă. Conturile aveau să fie încheiate în minutul 76, când Costin, bine angajat de Cubleşan, a şutat plasat din careu, la colţul lung, fără speranţe pentru portarul timişorenilor, 0-2. ACS Poli putea reveni în joc peste două minute, la o ezitare a lui Bodea, dar şutul lui Drăghici a fost blocat. UTA a conservat bine avantajul şi a controlat jocul până la final, marcând încă o dată pe contraatac, prin Cipri Rus, în minutul 87, atacantul arădean şutând din careu la colţul lung.
Din nou, în plutonul fruntaş!
Victorie preţioasă, la scor de neprezentare, UTA urmând să revină în octombrie la Timişoara, de data asta pentru autenticul derby al vestului, cu ASU Poli. E al doilea succes la rând al arădenilor cu o echipă din oraşul de pe Bega, după ce etapa trecută a fost 2-1 cu Ripensia. Trei puncte cu care “Bătrâna Doamnă” urcă în plutonul fruntaş al Ligii a II-a (chiar pe locul 2, într-un clasament intermediar), iar moralul e excelent înaintea unei noi deplasări, la Luceafărul. Ionuţ Popa a început meciul de pe “Dan Păltinişanu” în formula: Bodea – Costin, Manea, Benga, Copaci (74 Stahl) – Enescu, Coulibaly – Cubleșan, Petra (Matei 64), Vădrariu – Pop (54 Rus).

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *