UTA a anunţat transferul lui Laukzemis, al treilea internaţional lituanian din lot

UTA a anunţat transferul lui Laukzemis, al treilea internaţional lituanian din lot

UTA a anunțat astăzi oficial, în cadrul unei conferinţe de presă la care au mai participat antrenorul Laszlo Balint şi impresarul Bogdan Apostu, transferul lui Karolis Laukzemis (29 de ani), mutare anunţată de noi încă din utima zi a anului trecut, pe 31 decembrie. Atacantul a semnat din postura de jucător liber de contract și a devenit al treilea internaţional lituanian din lotul arădenilor, după Baravykas și Vorobjovas. Ultima dată la Kaisar, în Kazakhstan, formație pentru care a marcat opt goluri în sezonul precedent, doar patru în ultimele opt luni, Laukzemis a început fotbalul în Lituania, la Atlantas. Mai trebuie spus că echipa lui Laukzemis, Kaisar a retrogradat în liga secundă la finalul sezonului trecut. Noul atacant al UTA-ei a terminat campionatul pe 30 octombrie 2021, el mai bifând ceva minute şi în noiembrie în două meciuri la naţională, deci vine după o perioadă de pauză ceva mai lungă decât a utiştilor. Component al reprezentativei Lituaniei din 2018, Karolis a evoluat în ultimele patru jocuri ale naționalei țării sale, fără însă să aibă vreo realizare notabilă. 27 de selecții și două goluri a adunat atacantul la națională. „Am urmărit UTA de câteva ori, m-a impresionat atmosfera pe care am văzut-o aici la meciurile de pe teren propriu. Sunt un jucător muncitor, fac ceea ce îmi spune antrenorul și apoi este decizia lui dacă consideră că merit sau nu să joc. Am jucat ultimul meci pe 15 noiembrie, apoi am avut o scurtă vacanță, iar în decembrie m-am antrenat cu un preparator fizic. Nu am probleme fizice, îmi lipsește ritmul de joc, dar asta se rezolvă în 2-3 meciuri, astfel că la ora primului meci oficial voi fi 100%“, au fost primele cuvinte ale lui Laukzemis.

Atacantul a evoluat de-a lungul carierei sale la Atlantas, Lokomotyvas Vilnius, Granitas și Suduva, toate din Lituania, Jelgava (Letonia), NK Istra (Croația), Tabor Sezana (Slovenia), Hibernians (Malta) și Kaysar (Kazahstan).

Vukcevic are COVID-19, Roger vine direct la Bucureşti

Altfel, Laszlo Balint a mai confirmat că la UTA vor mai veni încă trei jucători, un fundaş lateral posibil român, plus doi străini, un mijlocaş de bandă şi încă un atacant, care cel mai probabil vor face joncţiunea cu echipa în cantonamentul din Antalya. Tot acolo urmează să ajungă şi muntenegreanul Vukcevic, pozitiv la COVID-19 şi aflat încă acasă, în izolare. Erico, Shlyakov, Batha, Passaglia şi Roger au avut probleme legate de achiziţionarea biletelor de avion şi au ratat reunirea de astăzi a UTA-ei. De asemenea, Balint a anunţat că golgheterul Miculescu va rămâne la UTA, unde mai are multe de demonstrat.

În afara brazilianului Roger, care ar urma să ajungă abia miercuri dimineaţă, la Bucureşti, unde va face joncţiunea cu echipa pentru zborul de Antalya, restul stranierilor sunt aşteptaţi la Arad până cel târziu mâine, când sunt programate vizita medicală şi testele fizice. Tot mâine va fi definitivată lista pentru stagiul de pregătire din Turcia (5-15 ianuarie), Balint confirmând că Hora şi Antal îşi vor rezilia contractele cu UTA. Vă reamintim că „Bătrâna Doamnă” s-a despărţit oficial, chiar în ultima zi a anului trecut, de Florin Ilie, Tomozei şi Bustea. În Antalya, echipa arădeană şi-a fixat până acum două amicale, cu Honved, echipă de primă ligă din Ungaria, pe 11 ianuarie şi apoi cu divizionara secundă elveţiană FC Aarau, trei zile mai târziu. (foto: digisport)

 

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.