Un judecător englez îi poate da dreptate UTA-ei, la TAS! Verdictul vine după 1 iulie

Un judecător englez îi poate da dreptate UTA-ei, la TAS! Verdictul vine după 1 iulie

UTA pregăteşte play-off-ul şi sprintul final spre Liga 1, dar în paralel speră să i se facă dreptate şi la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, în speţa înjumătăţirii de puncte. În cazul unui verdict favorabil „Bătrânei Doamne”, FRF va fi obligată să pună în practică decizia şi să îi ofere echipei arădene avansul ce ar putea fi decisiv la promovare, de 11 puncte. Cert este că la TAS se judecă în regim de urgenţă, lucru confirmat de ambele părţi implicate în proces, FRF şi UTA. Federația Română de Fotbal a agreat propunerea clubului UTA de judecare rapidă a apelului, propunând ca soluția să fie pronunțată până pe 3 iulie 2020. Clubul UTA a propus ca apelul să fie judecat de un singur arbitru, propunere care a fost acceptată, deoarece clubul nostru suportă toate costurile. Federația Română de Fotbal dorea soluționarea cazului cu trei arbitri. Cu acordul ambelor părți, s-a stabilit ca limba procedurii să fie limba engleză”, informau avocaţii UTA-ei, acum două săptămâni.

FRF îşi formulează apărarea, audierea săptămâna viitoare

Așadar, mai devreme de începutul lunii iulie nu vom avea un verdict în cazul ”UTA vs. FRF”. Conform avocaţilor, Burleanu şi echipa sa îşi va formula apărarea în această săptămână, până pe 26 iunie, cel mai probabil pe 1 iulie va avea loc audierea prin videoconferinţă, iar peste alte 1-2 zile am putea avea şi decizia, care îi revine unui judecător englez. Este clar că UTA va afla verdictul doar cu puține ore înainte de meciul cu Petrolul, liderul concentrându-se pe situaţia actuală din clasament. De altfel, Laszlo Balint spunea că echipa sa trebuie să îşi facă punctele necesare promovării conform actualei ierarhii.

UTA e ca şi promovată, în cazul unei decizii favorabile

Rămâne de văzut care va fi, în cazul unui verdict favorabil UTA-ei, reacția Federației Române de Fotbal. Este greu de crezut că federalii vor mai avea timp să schimbe din nou sistemul competițional, şi anume să extindă play-off-ul pe parcursul a zece runde (tur/retur). Pe de altă parte, dacă FRF va avea câştig de cauză, lucrurile sunt clare şi play-off-ul va porni la drum conform calculelor lui Burleanu et. company, cu UTA lider, dar la doar cinci şi şase puncte avans faţă de urmăritoare.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *