Un arădean conduce Marea Britanie la Mondiale

Un arădean conduce Marea Britanie la Mondiale

Fostul antrenor de la West Petrom si BC ICIM Arad, Adrian Budurean, continua sa ramâna conectat la sportul de performanta si pune umarul la constructia de echipe pe alte meleaguri. Adrian Budurean e antrenor principal al reprezentativei de canoe polo a Marii Britanii. Aradeanul are planuri mari alaturi de nationala de canoe polo, cu care spera sa ajunga la editia din 2020 a Jocurilor Olimpice. Pentru asta e nevoie de o clasare cât mai buna la Campionatele Mondiale din acest an, programate în perioada 29 august – 4 septembrie la Siracusa – Sicilia, în Italia.

„Trebuie sa ne clasam în primele cinci echipe la Mondiale, pentru a putea juca meciuri demonstrative la Jocurile Olimpice. În lot avem 16 jucatori, iar la turneele europene ECA, de clasament, mergem întotdeauna cu doua echipe. La turneul final va trebui sa selectez doar opt jucatori. Sper ca acest frumos sport sa devina sport olimpic, ar merita din plin!”, ne-a declarat Adi Budurean, care a avut parte în acest an de un adevarat maraton european, în cadrul mai multor turnee de pregatire.

budu

Alaturi de managerul federatiei britanice, Alan Vessey, Adrian Budurean incearca sa readuca echipa Marii Britanii pe locurile fruntase la Campionatul Mondial care se va disputa la finalul acestei luni. „Avem multi jucatori tineri, de perspectiva, dar fara experienta necesara pentru a face rezultate mari la seniori. Suntem la schimbul de generatii, dar acest lucru trebuia facut un pic mai devreme. Speram sa revenim cat mai repede in elita la seniori, jucatorii care vin din urma si popularitataea tot mai mare a acestui sport ne dau sperante in acest sens”, ne-a declarat Alan Vessey, fost jucator in anii 80-90 in echipa Marii Britanii. Sperantele sunt cu atat mai mari cu cat, in „ anul 2020 canoe polo ar putea sa devina sport olimpic”, a completat Vessey.

Optimist se arata si directorul sportiv al federatiei britanice, Peter Montgomery: „Sper sa revenim in top in cel mai scurt timp. Este nevoie de multa munca, dar avem jucatori puternici care vin din urma si sunt convins ca vom face treaba buna impreuna. Sa vina imediat rezultatele este aproape imposibil, insa suntem convinsi ca pe termen mediu si lung vom deveni tot mai puternici si primul pas este chiar acest campionat mondial, care se va desfasura in acest an in Italia”.

Marius Herţa

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *