Turnee finale în baschetul juvenil! Aradul speră cu fetele de la CSS Gloria

Turnee finale în baschetul juvenil! Aradul speră cu fetele de la CSS Gloria

Consiliul Director al Federaţiei Române de Baschet a mai decis, în cadrul şedinţei de la începutul acestei săptămâni, ca toate Campionatele Naţionale de la toate categoriile de juniori din sezonul 2019-2020 (U13, U14, U15, U16, U18 şi U20) să se reia prin organizarea unor turnee finale, cu participarea primelor opt echipe, eventual înlocuirea, conform clasamentului, a echipelor care nu pot participa cu echipe de pe locurile următoare. Având în vedere restricţiile referitoare la evenimentele sportive desfăşurate în sălile de sport, există posibilitatea de a organiza turneele finale de juniori şi pe terenuri în aer liber. În condiţiile în care reglementările legale referitoare la combaterea pandemiei de COVID-19 vor permite, toate turneele finale ale Campionatelor Naţionale de juniori, sezonul 2019-2020, se vor desfăşura în luna august 2020.

CSS Gloria şi BC Valbon, printre participante

De asemenea, s-a aprobat cu unanimitate de voturi organizarea CN U12 şi a Festivalului de baby şi minibaschet, editia 2020, la sfârşit de august şi început de septembrie, cu respectarea reglementărilor în vigoare referitoare la combaterea pandemiei de COVID-19. Tot în luna august ar trebui să aibă loc Liga de vară LNB – atât la masculin cât şi la feminin, cu respectarea reglementărilor în vigoare. Competiţiile nu au caracter obligatoriu şi se vor desfăşura doar cu participarea jucătorilor români. În actualul sezon, la nivel de juniori masculin, Aradul mai are reprezentantă doar la categoria U15, unde BC Valbon – antrenor Bogdan Bondor, a ocupat locul trei în grupa 4, din prima fază a campionatului, iar în a doua fază, cea semifinală, ocupă locul şapte în grupa B.

Aradul speră la junioare, categoria U15

La feminin, oraşul nostru este reprezentat la categoria U15 de CSS Gloria, locul cinci în grupa 1 (n.n. sunt două grupe) şi FCC Baschet Valbon Arad, locul opt în aceeaşi grupă, dar şi la categoria U18 de CSS Gloria, locul zece la momentul întreruperii campionatului. Aradul ar urma să absenteze de la turneele finale, poate doar micile baschetbaliste U15, de la CSS Gloria – antrenoare Cristina Matei Tămaş, având ceva şanse de participare, în funcţie de cum se vor departaja echipele aflate la egalitate de puncte. Arădencele sunt egale cu locul 4, CSM Tg.Mureş, iar cele două s-au întâlnit decât în meciul tur, câştigat de adversare pe teren propriu, scor 58-51. La nivel babybaschet feminin şi minibaschet masculin, CSS Gloria, respectiv BC Valbon au reprezentat Aradul cu destul de mult succes la ediţia trecută a festivalurilor naţionale.

(foto: facebook)

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *