„Tricolorele” U19 au învins naţionala similară a Ungariei, într-un amical jucat la Arad

„Tricolorele” U19 au învins naţionala similară a Ungariei, într-un amical jucat la Arad

După națioanala U17, Aradul a fost, marţi, gazda „tricolorelor” U19 ale României cu ocazia unui amical cu reprezentativa similară a Ungariei. Pe stadionul „Motorul”, fotbalistele lui Ion Marin au trecut cu 5-2 de maghiare.  Căpitanul Adina Borodi şi-a trecut în cont un hat-trick, în minutele 6, 26 și 51, Ioana Bălăceanu (60) şi Clara Roșu (89), din penalty, marcând şi ele. Lovász (63) și Kaszap (88) au înscris pentru Ungaria. Fără jucătoare de la AC Piroș Securiy Arad, „tricolorele” vor mai întâlni o dată același adversar, joi, ora 11, de data aceasta la Gyula.  Naționala U19 se pregătește pentru ultima fază de calificare înaintea Campionatului European din această vară. România U19 a evoluat în formula: S. Câmpean (12. A. Pencea) – A. Jivan, A. Bratu, S. Sigheartău, E. Ciontoș (N. Vincze) – I. Bălăceanu (A. Orban), S. Bumbar (D. Oneț), R. Mirea (C. Roșu), A. Pînzariu (G. Toth) – A. Borodi-cpt. (R. Mitri), E. Frîncu.

Drumul spre Euro trece prin Portugalia!

Aflate în fața examenului de maturitate, junioarele U19 vor avea oportunitatea de a-și măsura abilitățile cu cele mai puternice reprezentative similare din Europa în urma calificării în runda 2 pe care au obținut-o toamna trecută. Naționala pregătită de Ion Marin a încheiat pe primul loc grupa preliminară, în care a învins, pe rând, Georgia (2-1), Malta (5-2) și Israel (1-0). În urma tragerii la sorți din 9 decembrie, tricolorele au fost repartizate în Grupa A6, alături de Spania, Țările de Jos și Portugalia! Meciurile se vor desfășura în luna aprilie în Portugalia, conform următorului program:

6 aprilie 2022
Spania – ROMÂNIA
Portugalia – Țările de Jos

9 aprilie 2022
Spania – Portugalia 
Țările de Jos – ROMÂNIA 

12 aprilie 2022
Țările de Jos – Spania
ROMÂNIA
 – Portugalia

În urma acestei runde, se vor stabili cele șapte echipe care se vor alătura țării gazdă, Cehia, la Campionatul European WU19. Totodată, în urma acestei faze, se vor stabili echipele care promovează/retrogradează pentru formarea grupelor în sezonul viitor.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.