Tăietorii de lemne din lotul naţional al României se întâlnesc la Arad

Tăietorii de lemne din lotul naţional al României se întâlnesc la Arad

Pe 18 august incepand cu orele 18:30 va avea loc în oraşul nostru o ultimă repetiţie al lotului naţional al tăietorilor de lemne înaintea Campionatului Mondial din Norvegia de luna viitoare. În competiţie vor intra în acest an 4 sportivi, urmând ca cel mai bun sa reprezente  ţara noastră  la modialele din septembrie de la Lillehammer, proba de individual, Norvegia.

Probele de concurs la care se vor întrece participanţii sunt: tăierea cu joagărul, tăierea orizontală, tăierea cu motoferastrăul STIHL MS660, tăierea verticală, tăierea la înălţime, si tăierea cu aşa-numitul “Hot saw”, un super motoferăstrău care are puterea unui autovehicul şi este manevrat de un singur om. Cu 60 de cai putere şi o viteză a lanţului de 240 km/h, super motoferăstrăul taie trei felii dintr-un buştean în mai puţin de 8 secunde.

Tăietorii de lemne au început pregătirile pentru – STIHL Timbersports, încă din iarnă, până în prezent participând la tabere de pregătire atât în România cât şi în străinătate.

“Sportivii noştri au beneficiat de stagii de pregătire cu unii dintre cei mai bine cotaţi antrenori la nivel mondial ai momentului, cum ar fi multiplul campion german Dirk Braun şi promoter-ul Stihl Timbersports la nivel mondial, olandezul Bart Jansen. Rezultatele obţinute până în prezent, dar şi potenţialul acestor tineri ne motivează şi pe noi în a continua să investim în această disciplină. Mai mult decât atât, avem demarate toate procedurile la nivelul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului pentru a declara oficial în ţara noastră, ca sport, această activitate. La nivel naţional sunt deja înfiinţate trei cluburi, în Bihor la Săcuieni, în Cluj la Gilău şi în Arad la Zădăreni”. declară Ioan Mezei, director general STIHL România.

În judetul Arad, mai precis în comuna Zădăreni, există un club al tăietorilor de lemne sub denumirea de Asociatia Sportiva C.S.Timbersports West, unde se antrenează fraţii Nyamcsuck Ion si Nicolae, Coţan , Vertak si Mariniţă.

.Anula acesta la  Campionatul National care a avut loc la Oradea în luna iunie, arădeanul Nyamcsuck Nicolae a ieşit campion naţional. Inima şi întemeietorul acestui club ec. Aurel Ionescu a promis că va aduce în faţa arădenilor naţionala României şi iată că s-a ţinut de promisiune.

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *