Speranțe pe semicerc la ACS Handbal Club Beldiman

Speranțe pe semicerc la ACS Handbal Club Beldiman

Și handbaliștii și-au reluat antrenamentele după perioada sărbătorilor. Fie că vorbim de juniori sau de copiii de cinci ani, toți strâng rândurile și respectă programul stabilit de Adriana și George Beldiman, în cadrul clubului care le poartă numele.

 

La Pecica, antrenamente gratuit

Adriana are antrenament cu grupa baby handbal în sala de sport de la Pecica, în momentul discuției cu reporterul. Sunt grupe multe, astfel că nici o zi nu trebuie pierdută. „Cu cei mai mici dintre copii ne antrenăm împreună, fete și băieți, la Pecica. La juniorii mari facem antrenamente la Arad, la Sala Polivalentă cu băieții și la Liceul de Artă Sabin Drăgoi, cu fetele. Primăria Pecica ne oferă sala de sport cu titlu gratuit, iar acesta este un avantaj”,  ne spune interlocutoarea noastră.

 

Trei reprize la juniori

Celelalte grupe formate din copii de la Pecica și din Arad sunt mini handbal, juniori 5, juniori 4 și juniori 3. „Regulamentul este puțin diferit la juniori. Astfel, sunt trei reprize a câte 20 de minute. În prima repriză se joacă portar plus cinci jucători de câmp, iar în celelalte două portar și șase jucători în teren, după modelul seniorilor”, explică Adriana din tainele handbalului juvenil.

 

Opt echipe în serie

Dacă la grupele de juniori, Adriana Beldiman se ocupă de pregătirea fetelor, soțul George Beldiman îi pregătește pe băieți. „La juniori 3 suntem în seria H, formată din opt echipe. Se joacă după sistem tur-retur. Primele trei clasate împreună cu alte trei echipe dintr-o altă grupă vor forma grupa valoare, în timp ce locurile 4, 5 și 6 se vor califica în grupa speranțe. Iar după a doua etapă a campionatului primele două clasate vor juca la turneul final”, ni se destăinuie George. Campionatul bate la ușă, prima etapă fiind programată în 26 ianuarie, la Timișoara.

 

Modernizare la Pecica

Cea mai mare problemă a unui club privat o reprezintă partea financiară. „Există anumiți sponsori ocazionali, iar primăria ne poate ajuta financiar după stabilirea bugetului în Consiliul Local. În urma discuțiilor avute cu dl. primar Petru Antal ni s-a promis în viitor lărgirea sălii de sport de la Pecica, pentru a putea să găzduiască partide oficiale de handbal, atât la juniori, cât și la seniori. O luăm pas cu pas, ne descurcăm cum putem”, a declarat George Beldiman. Astfel, prima parte a unui an calendaristic este cea mai dificilă.

 

Vara cantonament, iarna turneu de Crăciun

Printre activitățile susținute de Primăria Pecica se află un cantomanent montan, care are loc în fiecare vară în stațiunea Straja. La începutul verii, pe terenurile de lângă stadionul de fotbal are loc competiția Zilele handbalului pecican, în timp ce iarna copiii au participat la Cupa de Crăciun. Nu în ultimul rând, și părinții copiilor merită apreciați pentru sprijinul acordat la buna desfășurare a activității la HC Beldiman.

Bogdan Cioara

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.